Már elkelt az Opus Global Appeninn-részvénycsomagjának a fele

A tervezettnél rövidebb idő alatt értékesítette Appeninn-részvényeinek első, 9% tulajdoni hányadot megtestesítő csomagját az Opus Global Nyrt.

2019. 10. 10. 18:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervezettnél rövidebb idő alatt értékesítette Appeninn-részvényeinek első, 9% tulajdoni hányadot megtestesítő csomagját az Opus Global Nyrt. Magyarország legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingja az adásvételről szóló megállapodást 2019. október 8-án írta alá a BDPST Zrt.-vel – tájékoztatta befektetőit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az Opus Global. A fennmaradt Appeninn-tulajdonrész értékesítését pedig befektetési vállalkozás közreműködésével valósítja meg az Opus. Az Appeninn-részvények értékesítéséből származó bevételt az Opus a stratégiai portfóliójának értékteremtő fejlesztéseire, továbbá akvizíciók megvalósítására fordítja.

Magyarország legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingjának igazgatósága szeptember második felében jelentette be, hogy a kedvező ingatlanpiaci helyzetben – megfelelő hozam esetén – eladná az Appeninn Nyrt.-ben fennálló, kisebbségi (18,7%) tulajdonrészét. A társaság a részvények első, 9% tulajdoni hányadot megtestesítő csomagját a tervezettnél rövidebb idő alatt értékesítette. Az Opus Global 2019. október 8-án 4.263.428 db, 100 HUF névértékű Appeninn-részvény értékesítéséről állapodott meg a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-vel. A BDPST Zrt. legkésőbb 2019. december 20-ig rendezheti a vételárat, majd az értékpapírok transzferét követően azok tulajdonjoga, valamint a hozzájuk fűződő további jogok és kötelezettségek a BDPST Zrt.-t illetik meg.

A kereslet hatására az Opus Global Nyrt. az Appeninn Nyrt.-ben fennmaradt, 9,7% tulajdoni hányadot jelentő részesedését is értékesíteni kívánja egy következő lépésben, a profitmaximalizálás érdekében egy befektetési vállalkozás közreműködésével. A tranzakciókon realizálható hozamnak kedvez egyrészt az ingatlanpiac alakulása, másrészt az Opus Global azzal javítja az árazást, hogy le kíván mondani a társaságba beolvadt Konzum Nyrt. által az Appeninn Nyrt.-ben szerzett közvetlen irányítási jogairól is az erre vonatkozó, 2018. márciusi szerződés megszüntetésével.

A Konzum Nyrt.-nek az Opus Globalba történő beolvadásakor jelentette be a nagyvállalat, hogy likvid befektetésként kezeli a más tőzsdei társaságban szerzett kisebbségi részesedéseit, köztük az Appeninn Holdingban lévő tulajdonát is, hogy ezekkel az elérhető legnagyobb profitot realizálja az Opus Global számára. A jelentős bővüléssel átszervezett társaság konzervatív, hosszútávú befektetési politikája a stratégiai divíziókban (élelmiszeripar, energetika, építőipar, turisztika) működő befektetések növekedésére fókuszál. Az Appeninn-részvények értékesítéséből származó bevételt befektetéseinek fejlesztésére, valamint előkészítés alatt álló akvizícióiban kívánja felhasználni az Opus Global, elsősorban az energetika és az élelmiszeripar területén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.