Mérnökök igazíthatnak el klímaügyben

Nagy Gyula szerint a kormány nemrég elkészült klímastratégiájának megvalósításában, a fenntartható jövő érdekében a fiatal mérnökökre különösen nagy szerep hárul majd.

2020. 02. 08. 12:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérnökök és energetikusok klímaváltozásban meglévő felelősségéről beszélt tegnap Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) elnöke a Magyar Energetikushallgatók Találkozóján. Mint hangsúlyozta, a mérnököknek segíteniük kell a jó szándékú laikusokat abban, hogy valóban el tudjanak igazodni a sokszor egymásnak ellentmondó, klímával kapcsolatos információk között.

– A mérnökök tudása, pontossága, precizitása segíthet abban, hogy az emberek a klímaváltozást ne az érzelmek, hanem a tények mentén ítéljék meg. Ugyancsak a mérnökök segíthetnek abban is, hogy a gyorsuló technológiai változás a hosszú távú és fenntartható fejlődést segítse elő, és ne károkat okozzon – jelentette ki a kamara elnöke.

Szerinte a kormány nemrég elkészült klímastratégiájának megvalósításában, a fenntartható jövő érdekében a fiatal mérnökökre különösen nagy szerep hárul majd. A vasárnapig tartó, ötödik alkalommal megrendezett találkozón mintegy hetven diák és pályakezdő mérnök vesz részt. A fia­talok előadásokat hallgatnak meg hazai és nemzetközi cégek képviselőitől és üzemlátogatásokon vesznek részt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.