Osztalékfizetésről döntött a 4iG igazgatósága

A tavalyi eredménye után szeptember 28-tól kezdi meg az osztalék kifizetését a 4iG Nyrt. – jelentette be a társaság az igazgatóság döntése alapján. Az informatikai cég mindösszesen 2,68 milliárd forintot, azaz részvényenként 22 forintot fizet majd részvényeseinek. Az osztalékra jogosító 4iG-részvényeket legkésőbb a 2020. szeptember 17-i kereskedési napon lehet a BÉT-en megvásárolni, osztalékfizetésre pedig azok a részvényesek jogosultak majd, akik a szeptember 21-i fordulónapon a társaság részvénykönyvében szerepelnek.

Magyar Nemzet
2020. 08. 24. 14:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG Nyrt. igazgatósága a veszélyhelyzetre vonatkozó kormányrendeletnek megfelelve, a közgyűlés hatáskörében eljárva 2020. április 29-i határozatában döntött arról, hogy a 2019. üzleti év eredménye után (legkésőbb 2020. december 31-ig) mindösszesen 2,68 milliárd forint osztalékot fizet a részvényeseinek – közölte az informatikai cég.

Az igazgatóság a mai napon arról tájékoztatta a társaság befektetőit, hogy szeptember 28-tól kezdi meg az egyenként 20 forint névértékű törzsrészvényre eső 22 forintos osztalék kifizetését, amely 3,4 százalékos osztalékhozamot jelent a részvények szerdai, 646 forintos záróárfolyamához képest.

– Határozott célunk, hogy befektetőink minden eredményes üzleti évet követően osztalék formájában is részesüljenek a társaság sikereiből. A 4iG növekedési kilátásai és üzleti lehetőségei továbbra is kedvezőek – mondta Linczényi Aladin, a vállalat általános vezérigazgató-helyettese.

– Munkatársainkkal azon dolgozunk, hogy működési területeinken megszerezzük vagy megerősítsük piacvezető pozíciónkat, emellett pedig a 4iG működési profiljához illeszkedő innovatív iparágakban is komoly lehetőségeket látunk, mint a néhány napja bejelentett távközlési infrastruktúra fejlesztése, illetve az űripar. Ezek az új szegmensek jelentős mértékben hozzájárulnak majd nemzetközi együttműködéseink bővítéséhez, illetve a részvényesi értékteremtéshez – fűzte hozzá a vezérigazgató-helyettes.

A 4iG alapszabálya szerint az a részvényes jogosult osztalékra, aki az osztalékfizetés napját megelőző ötödik tőzsdei kereskedési napon (a tulajdonosi megfeleltetés 2020. szeptember 21-i fordulónapján) a részvénykönyvben szerepel. A 2019. üzleti év után megállapított osztalékra jogosító 4iG-részvényeket legkésőbb a 2020. szeptember 17-i kereskedési napon lehet a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) megvásárolni.

A részvényesek által az esedékességtől számított egy éven belül fel nem vett osztalék a társaság eredménytartalékába kerül, az osztalékra való igény egy év alatt elévül. A kifizetéssel kapcsolatos eljárásban a KELER Központi Értéktár Zrt. a 4iG megbízottja.

Az osztalékfizetéssel kapcsolatos, a részvényeseket érintő részletesebb technikai és adózási információk a 4iG BÉT-en és a társaság honlapján is publikált közzétételében szerepelnek – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.