Négymilliárd forintból gazdálkodik idén Hévíz

Költségvetésének több mint egyharmadát fordíthatja beruházásokra Hévíz, a 3,941 milliárd forint főösszegű büdzsében összesen 1,052 milliárd forint áll rendelkezésre beruházásokra.

2019. 02. 10. 8:25
null
A légikikötő fejlesztésére 6,6 milliárdot különítettek el Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Költségvetésének több mint egyharmadát fordíthatja beruházásokra Hévíz, a 3,941 milliárd forint főösszegű büdzsében – a működési kiadások mellett – összesen 1,052 milliárd forint áll rendelkezésre beruházásokra – olvasható a gyógyfürdőváros önkormányzatának közleményében.

A fejlesztések közül áthúzódik az idei évre a Széchenyi utca megújítása, folytatódik a város nagy parkolójának és az új ­autóbusz-pályaudvarának építése. Térfigyelő kamerák felszerelésére hetvenkétmillió forintot fordít az önkormányzat, és ami kiváltképp fontos: a költségvetésben a gyógyhelyközpont kiviteli terveinek elkészítésére is van fedezet. A Festetics sétány és a termelői piac megújításához szükséges pénz ugyancsak szerepel a város költségvetésében.

A légikikötő fejlesztésére 6,6 milliárdot különítettek el
Fotó: Éberling András

Mint korábban megírtuk, egy kormányhatározat alapján a Hévíz-Balaton Airport repülőtér fejlesztésére további 6,6 milliárd forintot különítettek el. Ehhez első lépésben a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. – a visszaigényelhető áfával együtt – 19 millió forinttal növeli a fejlesztési forrást. A gyógyüdülőhely szálláshelyein a 2017. évi 1,201 millióról 2018-ban 1,223 millióra nőtt a vendégéjszakák száma, így a három legjelentősebb helyi adó közül az idegenforgalmi is biztos hátteret adott a költségvetéshez.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.