Nőtt a kereskedelmi szálláshelyek áprilisi forgalma

Forrás: MTI2021. 06. 08. 9:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2021 áprilisában csaknem háromszorosa volt az egy évvel korábbinak, a járvány kitörése előtti időszakhoz, 2019 azonos hónapjához viszonyítva azonban 90,6 százalékos a visszaesés – közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések hatására idén áprilisban a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 86,9 százalékkal esett vissza 2019 azonos időszakához képest, a külföldi vendégéjszakák száma 93,7 százalékkal csökkent.

Az előző hónaphoz mérten a belföldi vendégéjszakák száma kétezerrel nőtt – jelezte a KSH.

Áprilisban 1261 kereskedelmi szálláshely, köztük 475 szálloda és 570 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében. Az összes vendégéjszaka 63 százalékát a belföldi vendégek töltötték el a szálláshelyeken.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.