Országos véradást szerveztek a hazai hitelintézetek

A Takarékbankban rendezett mai véradással zárul a Magyar Bankszövetség és a hazai bankszektor JÓTETT Bank néven hétfőn elindított közös társadalmi felelősségvállalási programja. Mint a banki résztvevők megfogalmazták: ezúttal nem hiteleznek, nem betétet gyűjtenek, hanem az életmentésben segítenek.

Horváth Éva
2020. 10. 16. 11:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Bankszövetség az Országos Vérellátó Szolgálattal és a Magyar Vöröskereszttel együttműködve október 12–16. között első alkalommal rendezte meg a Banki Véradók Hetét, a JÓTETT Bank program induló eseményeként. A cél, hogy a hitelintézetek dolgozói saját véradásukkal a járványhelyzet alatt is hozzájáruljanak a vérkészlet fenntartásához, a betegek folyamatos ellátásához.

A kezdeményezéshez a banki vezetők és dolgozók mellett a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank több vezetője is csatlakozott, s a hét során ismert közéleti szereplők is bekapcsolódtak a programba.

Jelasity Radován, az első véradásnak helyet adó intézmény, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, a Magyar Bankszövetség elnöke szerint szimbolikus, hogy a karitatív kezdeményezés épp a koronavírus-járvány idején mutatja meg a hitelintézeti összefogás erejét. Mint fogalmazott, a bankok a hitelezés fenntartásával a gazdaság újjáépülését, míg a véradással az emberek gyógyulását és boldogulását igyekeznek segíteni.

Becsei András a Magyar Bankszövetség alelnöke is adott vért a JÓTETT Bank néven hétfőn elindított programban Fotó: Németh Dániel / Magyar Bankszövetség

A Banki véradók hetén szerdán az OTP Bank három budapesti irodaházában adhattak vért a munkatársak, de Zalaegerszegen is szerveztek önkéntes véradást. A hitelintézetből több mint kétszázan jelentkeztek a véradó pontokon, Becsei András ügyvezető igazgató, az OTP Bank Budapesti Régiójának vezetője pedig a hitelintézet fővárosi, Deák Ferenc utcai irodaházában adott vért. Az OTP Bankban egyébként évtizedes hagyománya van a véradásnak, a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve évente több alkalommal is szervez irodaházaiban véradást, amelyen vezetők és munkatársak rendszeresen részt vesznek.

Az eseményen részt vett Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Nagy Sándor az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese, Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója és Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője is, mindannyian felkérve a lakosságot arra, hogy aki tud, adjon vért.

Az október 12–16. közötti országos véradás résztvevői. A képen látható többek között Kadrács Csaba, Hankiss László, Nagy Sándor, Becsei András, Kovács Levente, Aranyosi Péter, Győrfi Pál, Szabó Richard és Fotó: Németh Dániel / Magyar Bankszövetség

Ma a Takarékbank budapesti székházában Vida József elnök-vezérigazgató mellett vért adnak a bank menedzsmentjének tagjai és a munkatársai. A Banki véradók hetének utolsó állomásán, a Takarékbanki véradáson részt vesz még Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára. Továbbá kiderül az is, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően hány egység vért sikerült összegyűjteni.

 

Az MKB Bank is csatlakozott a karitatív programhoz

A Magyar Bankszövetség kezdeményezésére az MKB Bank is csatlakozott a JÓTETT Bank néven megvalósuló közös társadalmi felelősségvállalás programsorozathoz, amelynek keretében a mai napon az MKB Bank fővárosi munkatársai Budapesten, a vidékiek az ország különböző pontjain adnak vért. Az MKB Bank CSR programjának kiemelt fontosságú részét képezi a rendszeres véradások szervezése. A hitelintézet munkatársai az elmúlt húsz év során több mint nyolcezer ember életét mentették meg azzal, hogy vért adtak a bank saját szervezésében megvalósuló véradásokon.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.