Pünkösdkor 32 százalékkal nő a magyar szálláshelyek forgalma

A pünkösdi hosszú hétvége a negyedik extra üdülési lehetőség az évben. A Szallas.hu foglalási adatai alapján 32 százalékkal nő a forgalom a tavalyi év pünkösdi időszakához képest, a legtöbben Gyula, Siófok és Eger szálláshelyeit választották.

Forrás: MTI2019. 05. 30. 20:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál csütörtöki, MTI-nek küldött közleménye szerint az átlagos foglalási érték 46 ezer forint ezen a hosszú hétvégén. SZÉP-kártyás fizetést a vendégek 14 százaléka jelölt meg előzetesen, esetükben a foglalás átlagértéke jóval magasabb, 86 ezer forint. Az adatbázis alapján a SZÉP-kártyások jellemzően hosszabb kikapcsolódást választanak – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere.

A foglalások 27,4 százaléka apartmanba, 23,4 százaléka vendégházba, és 15,7 százaléka panzióba szól.

A legvonzóbb belföldi úti célok között van Szeged, Hajdúszoboszló, Balatonfüred és a főváros is. A települések előkelő top tízes népszerűségi listáján még Sopron, Nyíregyháza és Keszthely kapott helyet.

Heves, Veszprém és Somogy megye részesedik legnagyobb arányban a foglalásokból – tette hozzá a szakember.

A Szállás.hu előrejelzése szerint a következő, augusztus 20-ai hosszú hétvégére is fogynak már a szabad helyek.

Hajdúszoboszló, Szeged, Siófok, Eger és Debrecen a legnépszerűbb – mondta Keresztes Nóra. Hozzátette, hogy az előfoglalási adatok alapján Gyula, Nyíregyháza, Budapest, Balatonfüred és Pécs is jelentős vendégforgalomra számíthat nyár végén. A külföldi úti célok közül Torockó, Prága, Korond, Déva és Zadar a legkeresettebb – közölte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.