Rétvári Bence: Felújítják a strandokat a Dunakanyarban

Ebben a szezonban a dunakanyari strandok jó részét felújítják, elsőként a verőcei lett kész, de a nagymarosi, majd a zebegényi is sorra kerül – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Verőcén.

Forrás: MTI2019. 07. 30. 17:19
RTVRI Bence; GRAUSZMANN Gyrgy
Verõce, 2019. július 30. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a térség KDNP-s országgyûlési képviselõje (j) és Grauszmann György (független) Verõce polgármestere átvágja a nemzeti színû szalagot a felújított verõcei szabadstrand átadóünnepségén 2019. július 30-án. Rétvári Bence közölte, hogy ebben a szezonban a dunakanyari strandok jó részét felújítják, elsõként a verõcei lett kész, de a nagymarosi, majd a zebegényi is sorra kerül. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence – aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője – a verőcei szabadstrand átadóünnepségén arról beszélt, hogy mindenkinek modern és korszerű körülményeket szeretne biztosítani a kormány a strandoláshoz.

Mint mondta, a megújult strand családbarát, mert megtalálható benne minden, ami ahhoz kell, hogy a család különböző generációi jól és biztonságban érezhessék magukat: egyebek mellett pelenkázó, árnyékolók, strandröplabdapálya és szabadtéri kondipark.

Kitért arra is, hogy a Dunakanyarban és a Börzsönyben a Kisfaludy-program keretében egyre több szálláshely újult meg, más kormányzati támogatásokból pedig egyre több turisztikai látványosság is megépül. Kiemelte ezek közül a megújuló turistaházakat, az épülő bicikliutakat és a börzsönyi kisvasutat.

Grauszmann György, Verőce polgármestere (független) elmondta, a település a Kisfaludy-program keretében elnyert 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásból újította fel a szabadstrandot, amelyben megújultak a zöldfelületek, szabadtéri színpadot alakítottak ki, lecserélték a burkolatokat, új közvilágítást, kerékpártárolót kapott a létesítmény, és kiépült egy térfigyelő rendszer is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.