Sikeresen kezdődött az autóvásárlási program

Magyar Nemzet
2019. 08. 02. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eredményesen indult a kormány nagycsaládosokat támogató programja, július végéig mintegy hétezer igénylés érkezett, ami meghaladja a várakozásokat – közölte tegnap a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a távirati irodával.

Kiemelték: az első félévi értékesítési számok nagyon közel vannak időarányosan a növekedési várakozásukhoz, így az év végére várt értékesítési volumen reálisnak, sőt inkább túlteljesíthetőnek látszik. A tisztán elektromos gépkocsik forgalomba helyezése kis mennyiség mellett növekszik, a felvevőpiac egyelőre korlátozott, és alatta marad az év eleji várakozásnak. Bár a töltőhálózat lassan fejlődik, sok esetben az otthoni és a munkahelyi töltés is megoldott, de ezen autók beszerzési ára továbbra is igen magas. Az MGE arra hívja fel a figyelmet, továbbra is kiemelten kell foglalkozni a Magyarországra beáramló használt autók korösszetételével és azzal, hogy a Nyugat-Európában levetett és szubvencióval cserélt korszerűtlen dízel- és benzines autók ne árasszák el Magyarországot.

Júliusban 2283 új kishaszongépjármű került forgalomba, 23 százalékkal több, mint tavaly júliusban. Az első hét hónapban 22 százalékkal nőtt az új kishaszongépjárművek eladása az előző év azonos időszakához képest, 15 185 járművet helyeztek forgalomba. Az egyesület szerint a motorkerékpárok piacán bizakodásra ad okot a bázissal szembeni jelentős növekedési trend, ugyanakkor továbbra is úgy látják, hogy létfontosságú lenne a robogóazonosítás megoldása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.