Sorra zárnak be a fürdők

2020. 03. 18. 14:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs még nem hozott döntést a közfürdők üzemeltetéséről, az esetleges korlátozásokkal kapcsolatos intézkedésekre kizárólag a fürdő tulajdonosa (fenntartója), üzemeltetője illetékes – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére a 96 hazai közfürdőt összefogó Magyar Fürdőszövetség főtitkára. Balogh Zoltán hozzátette: az intézkedésen kívül a fürdő látogatásával kapcsolatos változás jelzése, vagyis a „Vendégek fogadásának ideiglenes felfüggesztése” felirat kihelyezése ugyancsak a fürdőfenntartó feladata.

Tegnap a koronavírus-járvány ­miatt bezárt az Aquarius Élményfürdő Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, Hévíz önkormányzata pedig szintén jelezte, hogy a helyi fürdő szauna- és wellnessrészlege nem működik. Az Emmi felügyelete alá tartozó hévízi gyógyfürdő látogatóinak számát az illetékes tárca határozta meg, eszerint a fürdő fedett területén egyidejűleg 80, a tófürdőben 450 személy tartózkodhat. A nyugat-balatoni fürdőváros hétfőn közzétett állásfoglalása többek között a helyi termelői piac felfüggesztéséről és a város ivókútjainak bezárásáról is tájékoztat. Emellett a Hévíz–Balaton Airporton jelenleg szünetel a személyforgalom.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.