Szélsebesen terjednek az 5G-előfizetések

Magyar Nemzet
2019. 11. 26. 7:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ericsson várakozásai szerint hat éven belül az ötödik generációs mobilszolgáltatás, az 5G-előfizetései­nek száma 2,6 milliárdra nőhet világszerte. Az előrejelzés alapján az okostelefon-felhasználók átlagos havi adatforgalma a jelenlegi 7,2 gigabyte-ról (GB) 24 GB-ra emelkedik 2025 végére, részben az olyan új fogyasztói szokások elterjedése miatt, mint a vir­tuális valóság, illetve a videostreaming.

A jelentés szerint az 5G globális lakossági lefedettsége 2025-re 65 százalék lehet, és a globális adatforgalom 45 százaléka 5G-hálózatokon megy majd végbe. Idén számos vezető távközlési szolgáltató Ázsiában, Ausztráliában, Európában, a Közel-Keleten és Észak-Amerikában elindította 5G-hálózatát. Dél-Koreában a 2019. áprilisi indulás óta rohamosan nő az 5G-előfizetések száma, és 2019. szeptember végéig az ország távközlési szolgáltatóinál összesen több mint hárommillió 5G-előfizetést regisztráltak.

Miután október végén Kínában is elindult az 5G-szolgáltatás, az előfizetések idei év végi számára vonatkozó prognózis tízmillióról 13 mil­lióra emelkedett. Ez alapján az 5G elterjedése sokkal gyorsabb lesz, mint a 4G-é volt.

A leggyorsabb ütem Észak-Amerikában várható, ahol az előrejelzés szerint 2025 végére a mobil-előfizetések 74 százaléka 5G-re szól majd. Északkelet-Ázsia 56 százalékkal a második, míg Európa 55 százalékkal a harmadik helyen áll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.