Szijjártó Péter fogadta a Nemzetközi Beruházási Bank elnökét

A külgazdasági és külügyminiszter Budapesten fogadta Nyikolaj Koszovot, a Nemzetközi Beruházási Bank elnökét, ezt követően a bank megtartotta első, a tulajdonos országok nagyköveteivel kibővített vezetőségi ülését – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pénteken az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 11. 29. 14:47
SZIJJÁRTÓ Péter; Szijjártó Péter miniszter fogadta a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) elnökét
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) fogadja hivatalában Nyikolaj Koszovot, a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) elnökét 2019. november 29-én. Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben felidézik, hogy Európában öt nemzetközi pénzügyi intézet központja található, ezek közül a Nemzetközi Beruházási Bank hozta elsőként központját Közép-Európába.

A bankban NATO-tagországok kerültek többségbe, Magyarország a második a tulajdonosok sorában, 14,7 százalékos részesedéssel.

Szijjártó Péter fogadja hivatalában Nyikolaj Koszovot
Fotó: MTI/KKM/Burger Zsolt

Az intézmény eddig 76 millió eurónyi pénzügyi forrást biztosított a magyar vállalatok számára, és sikeresen bocsátott ki mintegy 50 milliárd forintnyi kötvényt a magyar piacon.

A Nemzetközi Beruházási Bank hozzájárul a közép-európai gazdaság folyamatos fejlesztéséhez, ezzel pedig erősíti a régió szerepét, mint az európai növekedés motorját – írja közleményében a KKM.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.