Tavaly csökkent az adósság

Magyar Nemzet
2020. 04. 01. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államháztartás névértéken számított bruttó konszolidált adóssága 30 287 milliárd forintot tett ki, a GDP 64,7 százalékát 2019 végén. Az Eximbank adósságát is figyelembe véve az adósság 31 040 milliárd forint, a GDP 66,3 százaléka volt. A GDP-arányos adósság három százalékponttal csökkent az egy évvel korábbi 67,7 százalékról, az Eximbankkal számolva pedig 3,2 százalékpont a csökkenés a 2018 végi 69,5 százalékról – foglalta össze az MTI a Magyar Nemzeti Bank kedden közölt adatait. Az államháztartás nettó finanszírozási igénye 780 milliárd forint, a GDP hat százaléka volt a tavalyi negyedik negyedévben. Az államháztartás tavalyi négy negyedéves hiteligénye 965 milliárd forint, azaz a GDP 2,1 százaléka volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.