Tizenötezer egyszülős családot segített saját lakáshoz a csok

Novák Katalin: A családvédelmi akcióterv óta akár titenötmilliónyi támogatott hitel kapható használt lakásra.

Magyar Nemzet
Forrás: facebook.com/csaladesifjusag2020. 06. 08. 17:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeretnénk, hogy Magyarországon mindenki a saját otthonában élhessen, hogy ne legyen a fiatalok számára a gyermekvállalásnak, családalapításnak akadálya az, hogy még nincsen önálló otthonuk – mondja Novák Katalin a vissza nem térítendő otthonteremtési támogatásról, a csokról. Az Emmi családügyi államtitkára hetente tesz közzé kisfilmet a július 1-jén egyévessé váló családvédelmi akcióterv apropóján a kormány családtámogató intézkedéseiről. Novák Katalin hangsúlyozza: a családvédelmi akcióterv révén ma már használt lakás vásárlásához is igénybe lehet venni a csok mellé a tíz- vagy tizenötmillió forintos alacsony kamatozású, államilag támogatott hitelt.

A kisfilmben Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője arról beszél, hogy az otthonteremtési támogatással az elmúlt öt évben 15 ezer egyszülős család élt, amelyeknek ez óriási lehetőség, hiszen amikor egyszülőssé válik a család, akkor sokszor a lakhatási körülmények is megváltoznak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.