Több mint 28 milliárdot ér az Országház, de nem eladó

Több mint 28 milliárd forint az Országház könyv szerinti értéke – közölte a Világgazdaság érdeklődésére az Országgyűlés sajtóirodája, amely ugyanakkor leszögezte, hogy az épület nem eladó.

Forrás: MTI2019. 10. 22. 8:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi lapszámban kiemelték, hogy ez az összeg – amelyet a vonatkozó számviteli szabályok szerint az ingatlan bekerülésének értékcsökkenésével együtt kalkulálnak – nem azonos a piaci értékkel.

Utóbbi megállapításához ugyanis értékbecslést kellene végezni, és ez olyan költséges lenne, hogy a vizsgálat indokolatlan. Az Országház értékbecslését nemcsak az nehezíti, hogy műemléki és történelmi ingatlan, hanem a szükséges adatmennyiség megszerzése és feldolgozása is.

Mészáros Ferenc, a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetségének értékbecslési divízióvezetője a Világgazdaságnak azt mondta, hogy egy ilyen feladatot magyarországi szolgáltatók jó eséllyel nem is tudnának elvégezni.

A munkára nemzetközi, főleg brit cégeket kellene felkérni, amelyek ilyesmire szakosodtak. A megbízás összege több tízmillió forint is lehetne – emelte ki Mészáros Ferenc.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.