Több mint egymilliárd forintból újul meg a szeghalmi belvízrendszer

A fejlesztés során összesen csaknem 60 kilométer hosszú belvízlevezető főcsatornát újítanak meg és mintegy 85 ezer köbméter iszapot kotornak ki a mederből.

Forrás: MTI2019. 10. 26. 9:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 1,2 milliárd forintnyi uniós forrásból újulnak meg a szeghalmi belvízrendszer főbb létesítményei, a rekonstrukció 2021-re fejeződik be – tájékoztatta a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) az MTI-t.

Az Országos Vízügyi Főigazgatósággal (OVF) konzorciumban végzett, jelenleg is zajló beruházás célja, hogy a Békés megyei Szeghalmon és környékén csökkentsék a belvízi elöntések nagyságát és idejét, csökkentsék a védekezési költségeket, mérsékeljék a károkat, javítsák a főművek védképességét.

A fejlesztés során összesen csaknem 60 kilométer hosszú belvízlevezető főcsatornát újítanak meg és mintegy 85 ezer köbméter iszapot kotornak ki a mederből. A csatornákon 38 úgynevezett műtárgy vízszállító képességét állítják vissza, és műszaki állapotát javítják.

A közleményben kitértek arra, hogy több gyűjtőcsatornán is zajlanak, illetve fejeződtek be munkálatok; ezzel párhuzamosan dolgozzák ki és hagyatják jóvá a Szeghalmi-gyűjtőcsatorna második ütemének kotrási tervét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.