Vajdasági üzemnyitások magyar támogatással

Magyar Nemzet
2019. 02. 15. 16:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két ipari gyártó üzemet adtak át két vajdasági településen tegnap a magyar kormány gazdaságfejlesztési programjának támogatásával, ezzel 65 új munkahely létesült Adán és Topolyán. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az eseményen kiemelte: most ért be az elmúlt három év gazdaságfejlesztési munkája, a megfeszített munka eredményeként mintegy kéttucatnyi nagyberuházást adnak át a következő néhány hónapban.

Eddig csaknem nyolcvanmilliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a Vajdaságban a magyar állam támogatásával – idézte az államtitkárt a távirati iroda helyi tudósítója.

Adán egy iskolatáskák gyártásával foglalkozó vállalat bővítését támogatta a magyar kormány. A családi vállalkozást 1965-ben alapították, és mára Európa vezető ergonómiai iskolatáska-gyártójává vált. A támogatásnak köszönhetően huszonöt új munkahelyet hoztak létre a vállalt húsz helyett. A topolyai bútorgyárban egymilliárd forintos fejlesztés valósult meg, és negyven új munkahelyet teremtettek.

A magyar kormány és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) közös vajdasági gazdaságfejlesztési programjára Budapest kezdetben ötvenmilliárd forintot szánt, később azonban növelték a keretösszeget. A 2016–2018-as időszakra vonatkozó programban a legnagyobb hangsúlyt a mezőgazdaságra, az idegenforgalomra, valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére helyezték, a cél pedig a fiatalok külföldre vándorlásának megállítása, valamint a folyamat visszafordítása volt. A gazdaságfejlesztési program 2019-ben és 2020-ban is folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.