Vegyesvállalatot alapít az MVM és a Roszatom

Terítéken van a Paks II beruházás pénzügyi keretszerződésének módosítása, ez ügyben nemrégiben tárgyalt Varga Mihály pénzügyminiszter orosz kollégájával.

Somogyi Orsolya (Szocsi)
2019. 04. 15. 13:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MVM Zrt. és a Roszatom állami atomenergetikai konszern tagvállalata, a Rusatom Service Rt. vegyesvállalat alapításáról írt alá részletes szándéknyilatkozatot Szocsiban, a XI. Atomexpón. A dokumentumot az MVM részéről Kóbor György, a társaság elnök-vezérigazgatója látta el kézjegyével. Az új vegyesvállalatot, amely Magyarországon kívüli piacokon is lehetőséghez juthat, az erőművek, valamint berendezéseik biztonságos működtetéséhez szükséges fejlesztési és karbantartási szolgáltatások céljából kívánják létrehozni a felek. A tervek szerint mindkét alapító azonos, 50-50 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkezik majd a vegyesvállalatban.

Terítéken van a Paks II beruházás pénzügyi keretszerződésének módosítása, ez ügyben nemrégiben tárgyalt Varga Mihály pénzügyminiszter orosz kollégájával – erről Kovács Pál, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár beszélt a rendezvényen.

Részletek a Magyar Nemzet holnapi számában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.