Vezető turisztikai célponttá válik hazánk

Magyar Nemzet
2019. 10. 30. 10:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország a térség vezető turisztikai célpontjává váljon – jelentette ki a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára egy tegnapi sajtótájékoztatón.

Dömötör Csaba a távirati iroda szerint emlékeztetett arra, hogy a kormányzat adócsökkentésekkel, közvetlen támogatási programokkal segíti az ágazatot.

– Tavaly több mint 15 millióra nőtt a vendégéjszakák száma, ami duplája a 2010-es adatnak. Ebben az időszakban nyolcvan százalékkal nőtt a Liszt Ferenc-repülőtér utasforgalma. Az ágazat több mint 420 ezer munkavállalónak nyújt megélhetést – ismertette az államtitkár.

Dömötör Csaba elmondta, hogy ma már van fél tucat Michelin-csillagos étterem működik Magyarországon, és tavaly már ötezer konferenciát rendeztek országszerte. Rámutatott: Budapest természetes vonzerejét növeli a biztonság, ami egyre fontosabb érték világszerte.

A biztonság az egyik legjelentősebb vonzerő
Fotó: Bach Máté

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.