Elcsendesednek az olasz erkélyek

Holnap sokan elcsendesedünk, eleget téve Beppe Fiorello felhívásának, mert már nem a vidámság, a zene és tánc ideje van.

2020. 03. 20. 11:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan az egész világot bejárták a videók, ahogy az erkélyeken énekelünk, táncolunk, hogy úgy igazán olaszosan egy kis vidámságot lopjunk a négy fal közé bezárt mindennapjainkba. Tapsoltunk az erkélyen, hogy köszönetet mondjunk az egészségügyi dolgozóknak. A rádióban szavaztunk, hogy a következő napon mit énekeljük. Két fix időpont volt: déli 12 óra és délután 6 óra. Eközben derült ki például, hogy a szomszédom egy igen tehetséges szakszofonos. Ma, március 20-án kivételesen 11.00 órakor tártuk szélesre az ablakokat és erkély ajtókat, mert minden rádió csatorna egyszerre sugározta az olasz himnuszt. Komoly felnőttként úgy vártuk ezeket a flashmobokat, mint gyerekek a karácsonyt.

Holnap viszont sokan elcsendesedünk, eleget téve egy híres olasz színész (Beppe Fiorello) felhívásának: „Most már nem a vidámság, zene és tánc ideje van, csenddel kell tisztelegnünk az elhunytak emlékének.”

Ha a többi vírusnaplót is olvasni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/virusnaplo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.