Iszlamista terroristákat szállítottak vissza az Európai Unióba

Sajtóértesülések szerint az Iszlám Állam terrorszervezethez korábban csatlakozott nők és gyermekeik érkeztek vissza Szíriából az Európai Unióba.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 10. 12. 12:45
Kandahár, 2021. augusztus 17. Tálib fegyveres felvonja szervezetük zászlóját egy jármű tetején Kandahárban 2021. augusztus 17-én. Két nappal korábban a radikális iszlamista tálibok uralma alá került Afganisztán, miután a lázadók harc nélkül behatoltak az afgán fővárosba és elfoglalták az afgán kormányerők által elhagyott kormányzati intézményeket. MTI/EPA Fotó: - Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Iszlám Állam terrorszervezet nyolc, német állampolgársággal rendelkező női tagját és 23 gyermeküket az Egyesült Államok légiereje és a német külügyminisztérium szerda éjszaka visszaszállította az észak-szíriai fogolytáborból a Frankfurti reptérre egy humanitárius akció részeként – számolt be a történtekről a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A hónapok óta tervezett titkos művelet keretében katonai repülőkkel szállították a terroristákat egy szíriai katonai bázisra, ahol német diplomatáknak adták át őket. Innen pedig egy charterjárattal vitték vissza a nőket Németországba. A most visszatérő iszlamisták 2014 és 2016 között indultak el Szíriába Berlin, Bréma, Hamburg és Hessen városából, illetve Bajorország, Alsó-Szászország és Észak-Rajna–Vesztfália tartományból.

A nyolc, német állampolgárságú terrorista mellett három dán ISIS-tagot és 14 gyermeküket is visszahozták az Európai Unióba.

A német szövetségi igazságügyi minisztérium elfogatóparancsot adott ki hat ISIS-tag ellen, akiket az utasítások szerint a Frankfurti reptéren le kell tartóztatni, és fogva kell őket tartani, hármójuk ellen a karlsruhei szövetségi ügyésznek konkrét bizonyítékai vannak arról, hogy támogatták az Iszlám Állam terrorszervezetet. Köztük van Verena M. is.

A hírt eredetileg a V4NA Nemzetközi Hírügynökség közölte.

A borítókép illusztráció. Forrás: MTI/AP/Amerikai tengerészgyalogság

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.