időjárás 3°C Piroska 2022. January 18.
logo

A tévécsatorna grúz felvételekkel bizonyította, hogy Budapesten verik az LMBTQ-embereket + videó

Forrás: Kontra
2021.11.29. 15:48 2021.11.29. 15:57
A tévécsatorna grúz felvételekkel bizonyította, hogy Budapesten verik az LMBTQ-embereket + videó

Miközben az LMBTQ-lány, Radványi Viki a budapesti megpróbáltatásairól beszél, a nemzetközi zenecsatorna bevágott egy videórészletet, amelyen egyenruhások inzultálnak LMBTQ-embereket az utcákon. Egyetlen probléma van a dologgal: a felvétel nem Magyarországon, hanem Grúziában készült – olvasható a Kontra cikkében.

Radványi Viktória, a Budapest Pride egyik szervezője kiérdemelte az MTV European Music Awards „Generation Change” nevű elismerését. Szuper, jó érzés látni, hogy a magyarokat egyre több helyen elismerik.

A keresztény világban nagy tisztelet övezi a magyar kormány tagjait és az általuk elvégzett bátor munkát, ezzel párhuzamosan a mocsár is kitermeli saját hőseit. Minden és mindenki a helyére kerül.

Radványi Vikit egy olyan díjjal tüntették ki, amelyet minden évben odaítélnek az LMBTQ-jogokért folytatott véres küzdelemben való helytállásért – írja a Kontra.

Nem, Radványi nem Kabulban, Iszlámábádban vagy valamelyik afrikai országban, esetleg Angliában küzd az LMBTQ-ügyért, ahol fizikai valóságukban fenyegetik a melegeket. Radványi Viki Budapest utcáin teszi kockára az életét naponta.

Hogy valójában mekkora veszélynek teszi ki magát azzal, hogy meleg és a Budapest Pride szervezője, arra szemléletes bizonyítékot szolgáltat az, hogy a díjátadóra a Puskás Arénában került sor.

Igen,  színpad, ünnepség, gála, kamerák, eszem-iszom, eltapsolt milliók. Szóval tényleg irtó nagy veszélyben forog Radványi és a hasonszőrűek élete Magyarországon – olvasható a Kontra.hu-n.

Ha ugyanis valódi demokráciaként működnénk, akkor az esztergomi bazilikában tüntették volna ki a csúnya lányt. Magyarországon azonban diktatúra van.

A meleg közösség egészét pedig veszély fenyegeti. Az LMBTQ-embereket megtámadják az utcán, és kirúgják őket a munkahelyükről. Erről beszélt Radványi Viki egy videóban, amit szintén az MTV készített.

Érzelmes zene mellett mesélt arról, hogy Budapesten nem foghatja meg a barátnője kezét, folyton a háta mögé kell nézzen, mert veszélyben érzi az életét.

Miközben a megpróbáltatásairól beszél, egy videófelvétel képeit láthatták a nézők, amelyen egyenruhások LMBTQ-embereket rángatnak az utcákon, egyeseket le is tartóztatnak (4:15-nél).

A Radványi által elmondottakkal együtt a felvételek valóban sokkolóan hatnak.

Mindössze annyi a probléma, hogy a felvételek nem Magyarországon, hanem Grúziában készültek. Tehát miközben a díjazott hölgy a Budapest utcáin zajló erőszakról beszélt, a film készítői egy másik országban készült felvételekkel szemléltették, hogy a hatóságok milyen keményen lépnek fel a magyar Pride résztvevőivel szemben – olvasható a Kontra cikkében.

Mintha már történt volna valami hasonló. Néhány éve egy fényképfelvétel járta körbe a világot, amin az látszódott, hogy a magyar rendőrség emberei dulakodnak egy háromtagú családdal a vasúti síneken.

Akkor az egész nyugati világ felhorkant a brutalitás láttán.

Néhány nap múlva persze kiderült, hogy a magyar rendőrök egy kisgyermekes anyukát mentettek ki egy erőszakos migráns kezei közül, aki magával rántotta a sínek közé az anyukát és a gyermekét is.

A cáfolat töredéknyi figyelmet sem kapott. A nyugati közvélemény számára az történt, amit a fotón láthattak. A jelenet valódi háttere teljesen mellékes – olvasható a Kontra cikkében.

Jelen esetben pedig az történt, hogy a legnagyobb zenei televíziós csatorna lejáratóvideót készített Magyarországról. Szándékos és egyértelműen tetten érhető hazugságokkal dúsított videót gyártottak, amelynek elkészültéhez a Budapest Pride egyik szervezője nyújtott segítséget.

Így érthetővé válik, miért oda került a díj, ahova.

Radványi Viki mindezek mellett arról is vallott, hogy azt szeretné, ha az LMBTQ-témák bekerülnének az oktatásba. Elképzelése szerint nemcsak a biológiaórákon kapna szerepet a téma, hanem az LMBTQ-történelem a történelemoktatás részévé válna – írja a Kontra.

Hogy a videó végül része lesz-e az LMBTQ-történelemnek, azt nem tudhatjuk biztosan.

Ellenben az elfogulatlan tájékoztatás aranykönyvében valószínűleg csupa nagybetűvel jegyzik majd  be a videót, amelyen Budapest utcáin grúz rendőrök grúz melegeket ráncigálnak.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Részlet a videóból (Fotó: YouTube)