Tényfeltáró küldetés brüsszeli módra

Négynapos „tényfeltáró küldetésen" vett részt a fővárosban Marc Angel, akinek egyebek mellett Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes, valamint a magyar LMBTQ-közösség színe-java segített képet alkotni hazánk politikai helyzetéről. Munkájuk eredményeként az Európai Parlament LMBTI Frakcióközi csoportjának társelnöke megállapította: Orbán Viktor pártja Európa-ellenes, az LMBTQ-közösségek ellen pedig boszorkányüldözés folyik Magyarországon.

Forrás: Facebook, www.marcangel.lu2021. 11. 28. 15:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországot illiberális demokráciává manőverezte, a magyar társadalmat pedig megosztotta a tíz éve tartó Fidesz-kormányzás ­– jelentette ki budapesti látogatását követően Marc Angel, megjegyezve: a tavaszi országgyűlési választások miatt Magyarország izgalmas idők előtt áll. 

Az európai parlamenti képviselő ugyanakkor elégedettséggel nyugtázta azt is, hogy a baloldali pártok megegyeztek a közös miniszterelnök-jelölt személyéről, 

és mindent megtesznek, hogy megnyerjék a jövő évi parlamenti választásokat. ­– Érzem az ellenzék akaratát, hogy Magyarországot visszahozzák az európai pályára. Ez bizalmat és reményt ad az országnak, a magyaroknak, valamint az Európai Uniónak is ­– fogalmazott Angel. 

Az országról és a kormányról alkotott véleménye kialakításában feltehetően azok a baloldali politikusok és szerepet játszottak, akikkel a brüsszeli képviselő a négynapos tényfeltáró akciója során találkozott. A közleményében, valamint a közösségi médiában megosztott beszámolók szerint 

Angel Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökével, és Dobrev Klára DK-s európai parlamenti képviselővel tárgyalt az európai pénzek hatékony elosztásáról, találkozott Kunhalmi Ágnessel, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnökével, „rég nem látott barátjával”, Mesterházy Attilával, valamint látogatást tett Hiller István szocialista országgyűlési képviselő irodájában is. 

Utóbbi azért is érdekes, mivel Angel állítása szerint az egész Országházban egyedül csak Hiller irodájában látta kifüggesztve az Európai Unió zászlóját. Kijelentette azt is, miszerint a nagyobbik kormánypárt Európa-ellenességét mutatja, hogy a magyar parlament homlokzatát csak a magyar és a székely zászló díszíti. Az EP-képviselő szerint ezért itt az ideje, hogy

végre véget vessenek ennek a borzalomnak, hiszen Magyarország Európához tartozik, a magyarok pedig európaiak.

Hozzátette: reméli, hogyha jövő nyáron visszatér a fővárosba, már az uniós zászló is a helyére kerül. Ennek kapcsán azonban érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy 

nincs arra vonatkozó jogszabályi kötelezettség, hogy az EU-s zászlót ki kell tűzni az Országgyűlés épületére, tehát Angel hiába nehezményezi és próbál hangulatot kelteni, a jelenlegi helyzet egyáltalán nem jogellenes. 

A DK-s és MSZP-s politikusok mellett az LMBTI-közi csoport társelnökének a Budapest Pride, valamint a hatpárti összefogás LMBTQ- és ifjúsági szervezetei is helyzetjelentést adtak, amelynek következtében Marc Angel megállapította: az Orbán-kormány igazi boszorkányüldözést folytat a hazánkban élő szexuális kisebbségek ellen. Hozzátette: egy olyan értékközösségben, mint az Európai Unióé, nem lehet megkülönböztetés. Az LMBTI-jogok emberi jogok, és az emberi jogok nem vitathatók az Európai Unióban ­– hangoztatta. 

Borítókép: Marc Angel találkozása Gyurcsány Ferenccel és Dobrev Klárával (Fotó: Facebook/Marc Angel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.