időjárás 2°C Virág 2021. November 26.
logo

Clintonék több mint kétszázmillió dollárt kaszáltak, most ők vádolják Orbánt kapzsisággal

Forrás: MANDINER.HU
Tegnap, 18:47 Tegnap, 19:53
Clintonék több mint kétszázmillió dollárt kaszáltak, most ők vádolják Orbánt kapzsisággal

2000-ben a volt amerikai elnök és felesége több millió dolláros adóssággal távozott hivatalából, a film és a könyv állításai szerint azóta 230 millió dollárt keresett a házaspár.

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Hillary Clinton nagyon aggódik amiatt, hogy az autoriter rezsimek egyre nagyobb teret nyernek a világban. A Demokrata Párt 2016-os elnökjelöltje kedd este, az egyik legismertebb liberális megmondóember, Rachel Maddow műsorában beszélt erről az MSNBC-n, ahol hazánkkal kapcsolatban elmondta, szerinte Magyarországot egy autokratikus, kapzsi és korrupt vezető irányítja” – olvasható a Mandiner cikkében.

Mint fogalmazott, véleménye szerint vannak olyan vezetők, akik „nem szeretik azt a világot, amiben élünk, és ebben egyetértenek azokkal az autokratikus vezetőkkel Oroszországtól és Törökországtól kezdve Magyarországon át Brazíliáig és a világ számos helyéig, akik egyszemélyi hatalommal, kapzsisággal és korrupcióval irányítják az országukat.”

Hozzátette: „ezek a vezetők a változás miatt kialakuló félelmet használják fel arra, hogy egymásnak ugrasszák az embereket, szorongást keltsenek bennük, és ezzel egyszerűen irányíthatóvá tegyék őket a demagógián és a dezinformációkon keresztül”.

Clintonék és a „kapzsiság”

Hillary Clinton fentebb idézett kijelentései azért is lehetnek meglepőek olvasóink számára, mert még 2016-ban megírta a Mandiner:

dokumentumfilm készült a Clintonok pénzügyeiről, mely azt járja körül, miért támogathatták alapítványukat nem igazán demokratikus rezsimek világszerte.

A Peter Schweizer azonos című könyve alapján készült dokumentumfilm a Clinton Alapítvány pénzügyeit dolgozza fel azt követően, hogy Bill Clinton és Hillary Clinton elhagyták a Fehér Házat.

2000-ben a volt elnök és felesége több millió dolláros adóssággal távozott hivatalából, a film és a könyv állításai szerint azóta 230 millió dollárt keresett a házaspár.

A film több esetet is vizsgál, amikor Hillary Clinton külügyminiszteri időszakában a Clinton Alapítvány olyan amerikai és külföldi támogatóktól kapott dollármilliós nagyságrendű adományt, akiknek függő ügyei voltak az amerikai külüggyel: például Szaúd-Arábia mintegy tízmillió, a Boeing pedig csaknem egymillió dollárt utalt.

A dokumentumfilm emellett részletesen foglalkozik Bill Clinton és Hillary Clinton sokat kritizált, több százezer dolláros tiszteletdíjú beszédeivel is.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Borítókép: Bill Clinton korábbi amerikai elnök és felesége, Hillary Clinton korábbi amerikai külügyminiszter Joe Biden megválasztott amerikai elnök beiktatási ünnepségre érkezik a washingtoni Capitoliumhoz 2021. január 20-án. (Fotó: MTI/EPA/REPA/Reuters/Jonathan Ernst)