Ünnepel a konzervatív, keresztény Olaszország

Közös győzelmeként ünneplik a genderideológiát népszerűsíteni kívánó uniós terv visszavonását.

Jánosi Dalma (MWH Róma)
2021. 12. 01. 16:43
DALLI, Helena
Brüsszel, 2020. november 12. Helena Dalli, az Európai Bizottságnak az esélyegyenlőségért felelős tagja az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, interszexuális és queer) csoportok jogegyenlőségére irányuló bizottsági stratégiát ismertető brüsszeli sajtóértekezleten 2020. november 12-én. MTI/EPA/AFP pool/John Thys Fotó: John Thys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győzelemként értékelték az olasz katolikusok és konzervatívok, hogy sikerült megvédeniük a karácsonyt azáltal, hogy az Európai Bizottság kedden visszavonta a testület tagjainak előírt, belső és külső kommunikációs iránymutatásokat tartalmazó, vitákat kiváltó dokumentumát. A javaslatban többek között olyan előírások szerepeltek volna, hogy a nem keresztény kisebbségek érzékenységére való tekintettel a karácsony kifejezést az ünneppel kell helyettesíteni. A „hölgyeim és uraim” megszólítást is száműzték volna, hiszen „sosem vehetjük adottnak, hogy valaki heteroszexuális, a születési nemével azonosul vagy bináris normák szerint (nő, férfi) határozza meg magát”.

Az olasz konzervatív világban nagy felháborodást váltott ki a javaslatcsomag. A bizottság iránymutatásáról szóló híradást elsőként publikáló Francesco Giubilei, a Nazione Futura konzervatív tárasaság elnöke rendkívüli eredménynek nevezte, hogy a bizottság terveit sikerült megállítani. Lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy az általa írt cikk számtalan médiafelületen megjelent és  több ezer európai polgár, valamint a jobboldali politikusok figyelmét hívta fel a veszélyre. Az olasz politikusok nem csupán felháborodásuknak adtak hangot, hanem követelték a dokumentum azonnali visszavonását.

Ezek az őrültségek Európa keresztény hagyományainak, gyökereinek megtagadását célozták

 – mondta lapunknak Francesco Giubilei. Köszönetet mondott a jobboldali pártok vezetőinek, Matteo Salvininak, Giorgia Meloninak és a Antonio Tajaninak, valamint az olasz európai parlamenti képviselőknek, hogy felhívták a figyelmet a leselkedő veszélyre. – Közös győzelmünknek tekintjük, hogy a bizottság végül a dokumentum visszavonása mellett döntött – jelentette ki. Mint mondta: nap mint nap harcolnunk kell, hogy Európa megőrizhesse hagyományait, keresztény gyökereit. Másrészt arra is megtanított, hogy a keresztény, konzervatív, moderált erők, valamint a sajtóorgánumok közös összefogásával rendkívüli eredményeket érhetünk el, megvívhatjuk a józan ész harcát, megfékezhetjük a politikai korrekt kulturális hegemóniát.

A Pro Vita e Famiglia családvédő civil szervezet tagjai és jobboldali politikusok a bizottság római képviseletének székháza elé vonultak kedden, hogy egy óriási, személyre szóló üdvözlettel kívánjanak boldog szent karácsonyt Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének.

– Az iránymutatásoknak nem a befogadás, hanem a kirekesztés lett volna az eredménye. Eltörölte volna a nő és a férfi, valamint a nemzetek közötti különbségeket, a keresztény Európa gyökereire utaló szimbólumokat.

Nem lehet a kereszténység szent ünnepét, a karácsonyt téli ünneppel felülírni.

Éberen őrködünk, hogy a bizottság az elkövetkező hónapokban se indíthasson támadást a nemi identitás, a kulturális különbségek és a keresztény hagyomány ellen. Nem engedjük, hogy gyökereinket és a keresztény értékeinket egyetlen tollvonással áthúzzák – nyilatkozta Jacopo Coghe, a Pro Vita e Famiglia alelnöke.

– Sajnos a nemzetek Európáját egyre jobban kiszorítják a lobbiszervezetek

 – nyilatkozta lapunknak a helyszínen Simone Pillon, a jobboldali Liga szenátora. A kormánypárti politikus hozzátette, nagy szerencse, hogy még vannak olyan országok, mint Magyarország, Lengyelország és Olaszország, amelyek nap mint nap megvívják harcukat, hogy Európa a nemzetek Európája, és keresztény kontinens maradhasson, ahogyan azt Szent II. János Pál megálmodta.

Borítókép: Helena Dalli, az Európai Bizottságnak az esélyegyenlőségért felelős tagja az LMBTQ-csoportok jogegyenlőségére irányuló bizottsági stratégiát ismertető brüsszeli sajtóértekezleten 2020. november 12-én. (Fotó: MTI/EPA/AFP/John Thys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.