Járóka Lívia visszalép a jelöltségtől

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja a jobboldali ECR jelöltjét támogatja az alelnökválasztáson.

Magyar Nemzet
2022. 01. 18. 17:56
Fotó: Bach Máté Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Járóka Lívia az Európai Parlament (EP) alelnökválasztásának második fordulójában visszalép az alelnökjelöltségtől Roberts Zile, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) jelöltjének javára – tudatta a Fidesz európai parlamenti delegációja kedd délután. A kormánypárt képviselőcsoportja a jobboldali ECR jelöltjét támogatja

 annak érdekében, hogy az európai demokratikus jobboldalnak legyen képviselete az Európai Parlament vezető testületében.

Írtunk róla: Deutsch Tamás delegációvezető kedd délután Strasbourgban úgy fogalmazott, hogy matematikailag nagyobb a valószínűsége, hogy a balliberális többségű Európai Parlament nem szavazza meg Járóka Lívia alelnökségét. A Fidesz politikusa kifejtette, hogy független képviselőként politikai jelentőséggel bír, hogy Járóka összegyűjtötte a jelöltséghez szükséges támogatói nyilatkozatokat. Beszámolt arról is, hogy a kormánypárt képviselői a jogalkotási ciklus második felében fajsúlyos EP-szakbizottságokban kapnak tagságot. 

Járóka Lívia kedd este egy Facebook posztban arról írt: nagy megtiszteltetés volt számára, hogy hogy az elmúlt öt évben az Európai Parlament alelnökeként szolgálhatta a hazáját és népét. – A megkezdett munka nem áll meg. A jövőben is elkötelezetten küzdeni fogok a tízmilliós európai romaság, a magyarság, és az unió minden hátrányos helyzetű polgárának érdekeiért, mint az Európai Parlament képviselője – írta a politikus. 

Borítókép: Járóka Lívia, az EP képviselője (Fotó: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.