Ha Kijev teljesíti Moszkva követeléseit, lehet szó rendezésről

Dmitrij Peszkov szóvivő szerint Ukrajna pontosan tudja, hogy milyen követelésekről van szó.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 23. 15:07
Russia Belarus
8119593 Fotó: SERGEY GUNEEV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tervet az Ukrajna körül kialakult helyzet békés rendezésére csakis azt követően lehet kidolgozni, ha Kijev teljesíti az orosz fél valamennyi követelését – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak. Peszkov egy, a The American Interest című amerikai folyóiratban megjelent lehetséges rendezési tervvel kapcsolatban felmerült kérdésekre válaszolt ily módon. – Igen, béketerv lehetséges, miután Ukrajna teljesíti az orosz fél összes követelését – mondta.

A kérésre, hogy pontosítsa, milyen követelésekre utalt, azt hangoztatta, hogy Ukrajna mindent tökéletesen tud.

Peszkov szerint a Kreml figyelmesen nyomon követi, hogy miként alkalmazza Kijev a rendelkezésére bocsátott nyugati fegyvereket. A szóvivő arra az ukrán ígéretre reagált, miszerint ezekkel az eszközökkel orosz területre nem fognak csapást mérni.
 

Borítókép: Dmitrij Peszkov (Fotó: Sputnik/AFP/Sergey Guneev)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.