Hárman megsérültek a Google adatközpontjában történt robbanásban

A vállalat közleménye szerint elektromos meghibásodás okozhatta a balesetet, a hatóságok azonban még vizsgálódnak.

2022. 08. 09. 13:41
Google.com landing site on computer screen in 2015 Fotó: 123RF/Anthony Brown
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, miután robbanás következtében tűz ütött ki a Google egyik egyesült államokbeli adatközpontjában helyi idő szerint hétfő este. A sérülteket kórházba szállították, hírportálok szerint mindhárman villanyszerelők voltak: az egyik munkás az altestén, egy másik pedig a combján és az arcán szenvedett súlyos sérüléseket. A harmadik személy szintén az arcán égett meg.

Az amerikai vállalat közleménye szerint elektromos meghibásodás okozta a robbanást Iowa állam Omaha városában található létesítményükben, a hatósági vizsgálat azonban még tart.

A baleset után a Google szolgáltatásaiban is zavar lépett fel, amit az egész világon érezni lehetett. Legtöbben a Gmail levelezőrendszerre és a keresőmotorra panaszkodtak, de fennakadások voltak a térkép alkalmazásban, a YouTube videómegosztó portálon és a Drive adattároló felületén is.

A Downdetector weboldal – amely más online felületekről ad valós idejű információkat – szerint a felhasználók több mint 31 ezer alkalommal jelentettek hibát. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy az online térben jelentkezett problémák összefüggenek-e a robbanással.

A Google rendszerei ugyanakkor gyorsan helyreálltak, és a felhasználókat érintő problémák mostanra megszűntek.

Borítókép: képernyőn a Google.com weboldala.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.