Hatalmas az elégedetlenség Biden politikájával kapcsolatban

A Fox News hírcsatorna felmérése azt mutatja, hogy a lakosság 75 százaléka szerint nem jó irányba halad az ország.

Magyar Nemzet
Forrás: Fox News2022. 08. 12. 19:07
BIDEN, Joe
Washington, 2022. július 21. Joe Biden amerikai elnök helikopterre készül szállni a washingtoni Fehér Ház kertjében 2022. július 20-án. Másnap Biden koronavírus-vizsgálata pozitív eredményt hozott, ezért az elnök karanténba vonult. MTI/EPA/Abaca pool/Yuri Gripas Fotó: Yuri Gripas
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre nagyobb méreteket ölt a nemzet irányvonalával szembeni elégedetlenség az amerikaiak körében – derült ki a Fox News amerikai hírcsatorna felméréséből. A helyi idő szerint csütörtökön közzétett adatok azt mutatják, hogy a megkérdezettek 75 százaléka úgy látja, nem jó irányba halad az ország. Májusban ez az érték 67 százalék volt, tavaly áprilisban pedig – Joe Biden elnökségének századik napja környékén – 53 százalék.

Az eredmények szerint a résztvevők többsége a gazdasági fellendülés jeleit hiányolja: a válaszadók 59 százaléka mondta azt, hogy anyagi helyzete átlagos vagy szegényes, és csupán negyven százalékuk látja úgy, hogy kiváló vagy jó anyagi körülmények között él.

A felmérésben résztvevők 85 százaléka az élelmiszerárak folyamatos emelkedései miatt panaszkodott, és 71 százalékuk válaszolta azt, nem gondolják, hogy rövid időn belül változás következne be az amerikai gazdaságban. Sokan a gázárak miatt is zúgolódtak, amelyek némileg csökkentek, de továbbra is jóval magasabbak, mint Biden hivatalba lépése idején.

Érdekesség, hogy a lakosság körében nemcsak az ország előrehaladásával, de az amerikai elnök munkájával szemben is egyre nő az elégedetlenség, különösen ami az energiapolitika, az ukrajnai háború, a határbiztonság, az amerikai külpolitika, a gazdaság és az infláció kérdéseit illeti.

A Fox News felmérése ugyanakkor arra is rámutatott, Biden politikájával a demokraták sem értenek egyet teljes mértékben, sőt köreikben folyamatosan nőnek a negatív visszhangok. A legfrissebb eredmények szerint 56 százalékuk elégedetlen az amerikai politikával: ez az érték közel háromszorosa a tavaly áprilisban mért, húsz százalék körüli adatoknak. A magukat függetlennek vallók is hasonló érzésekről számoltak be: 91 százalékuk mondta azt, hogy nem ért egyet Biden politikájával. A republikánus párti voksolók körében ez az érték 84 százalék volt, amely nem változott érdemben a 2021. áprilisi adatokhoz képest.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök helikopterre készül szállni a washingtoni Fehér Ház kertjében 2022. július 20-án (Fotó: MTI/EPA/Abaca pool/Yuri Gripas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.