Mátyás 2024. február 24.
logo

Az iszlám baloldaliság és az antiszemitizmus kéz a kézben jár

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2022.08.12. 16:54 2022.08.12. 18:34
Az iszlám baloldaliság és az antiszemitizmus kéz a kézben jár

A jobboldali képviselő szerint a Franciaországban manapság tapasztalt új antiszemitizmus generációkkal ezelőttre nyúlik vissza, és hátterében az anarchikus bevándorlás áll, melynek csak a bevándorlás szigorú ellenőrzésével lehet véget vetni – írja a V4NA.

A francia politikai életet és a közvéleményt egyaránt felbolygatta annak a marokkói imámnak az ügye, akit bár kiutasított az országból a belügyminiszter, egyelőre mégsem kell mennie, mert a párizsi közigazgatási bíróság felfüggesztette az eljárást. A férfi a társadalomra különösen veszélyes egyén, aki rendszeresen franciaellenes gyűlöletbeszédeket tartott, valamint hangsúlyozta a nők alárendelt szerepét a férfiakkal szemben, továbbá gyakran tett antiszemita kijelentéseket.

Gérald Darmanin nem hagyta annyiban a dolgot, az Államtanácshoz fordult, és fellebbezett a bírósági döntés ellen, mivel elmondása alapján kötelessége megvédeni a franciákat, a szóban forgó imámnak pedig semmi keresnivalója francia földön.

Antiszemita megjegyzései és franciaellenes nézetei miatt a belügyminiszter szerint Hassan Iquioussen a Francia Köztársaság ellensége, márpedig a köztársaság ellenségei nem maradhatnak az országban. A miniszter mindent megtesz a prédikátor kitoloncolása érdekében, ha szükséges, akár törvénymódosítást is kezdeményez a parlamentben.

A történtekkel kapcsolatban osztotta meg gondolatait a Valeurs actuelles nevű francia lappal a Nemzeti Tömörülés párt tagja, Franck Allisio. A jobboldali politikus szerint a baloldali iszlamizáció és a zsidógyűlölet összeforr, és gyökereit évtizedekre visszamenve kell keresni.

A politikus felidézett néhány olyan antiszemita támadást, melyeket a 2000-es évek elején hajtottak végre, és elkövetőjük mind radikalizálódott iszlamista volt. 2006-ban egy zsidó vallású fiatalembert, Ilan Halimit elrabolta és megkínozta Youssouf Fofana, az áldozat bűne mindössze a származása volt és az, hogy gyilkosa szerint pénzzel tömték. 2012-ben Mohammed Merah radikalizálódott visszaeső muszlim férfi közvetlen közelről agyonlőtte a tanárként dolgozó Jonathan Sandlert és két gyermekét a toulouse-i Otzar Hatorah zsidó középiskola előtt. A legtöbb áldozattal járó antiszemita támadás 2015-ben történt, abban az évben, amikor az országon végigsöpört a terror. 2015 januárjában a párizsi Porte de Vincennes metróállomás közelében a muszlim Amédy Coulibaly a Hyper Cacher nevű boltban túszul ejtett 17 embert, akik közül négyet meggyilkolt – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 

A jobboldali politikus hangsúlyozza, hogy a felsorolt merényletek elkövetői mindannyian Franciaországban születtek és nőttek fel, olyan környezetben, ahol az iszlamizmus és az antiszemitizmus szellemében radikalizálódtak.

Az ezt követő években egyre több antiszemita bűncselekmény és támadás történt Franciaországban, Franck Allisio ehhez kapcsolódó példaként említi Bernard Ravet 2017-ben megjelent Iskolaigazgató vagy a köztársaság imámja? című könyvét, mely arról szól, hogy az igazgató kénytelen volt visszautasítani egy zsidó diák jelentkezését, mert nem tudta volna garantálni a biztonságát az intézményben, ahol a tanulók 95 százaléka muszlim.

Az ellenzéki politikus szerint a Franciaországba begyűrűző zsidóellenesség több mint negyven évre nyúlik vissza, és a hátterében mindenekelőtt az ellenőrizetlen bevándorlás áll. A migránsok nem voltak hajlandók beilleszkedni a társadalomba, és ez a folyamat az iszlamizmus, annak következményeként pedig az antiszemitizmus táptalaja.

Franck Allisio arra is kitér, hogy a baloldali iszlamizáció valójában összehozza és aktiválja a régi és az új antiszemitizmust, a baloldal ugyanis, miután elpártolt mellőle a közép- és munkásosztály, egy új réteg felé fordult. Ez az új célközönség a bevándorló háttérrel rendelkező külvárosi fiatalokból áll, bennük látja a baloldal az új szavazótábort. Ahelyett, hogy a mérsékelt iszlám vallást gyakorló muszlim többséghez fordult volna, a szélsőségesekhez és az imámokhoz pártolt. Ma ez a logika az irányadó a francia baloldal berkeiben, a szélsőbal átvette az irányítást a teljes baloldal felett, és olyan embereket vesz a védelmébe, mint az országból kiutasított marokkói radikalizálódott imám, Hassan Iquioussen – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

A francia baloldal és a radikális imám közti bensőséges viszony ékes bizonyítéka az a kép, amelyet Damien Rieu jobboldali politikus osztott meg a Twitteren. A fotón jól látszik, amint Hassan Iquioussen és az ország északi részén lévő Nord megye Denain nevű településének szocialista polgármestere nyilvános helyen kéz a kézben látható.

Franck Allisio szerint a fent ecsetelt folyamat egyetlen módon állítható meg, ami nem más, mint a bevándorlás szigorú ellenőrzése.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Gérald Darmanin (Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Thomas Samson)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.