Zelenszkij támogatná az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatát

A hadiállapot körülményei között nem módosíthat az ország alaptörvényén.

MTI
2022. 08. 02. 21:04
ZELENSZKIJ, Volodimir; GUTERRES, António
Kijev, 2022. április 28. Antonió Guterres ENSZ-fõtitkár (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezet fog közös sajtóértekezletükön, Kijevben 2022. április 28-án. Guterres elõzõ nap érkezett Ukrajnába, miután Moszkvában találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akit arra kért, hogy az ENSZ-szel együttmûködve tegye lehetõvé a civilek evakuálását a bombázott területekrõl Kelet- és Dél-Ukrajnában. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden támogatásáról biztosította az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának engedélyezését Ukrajnában. Az ukrán elnök egy online petícióra válaszolt, amelynek aláírói az azonos neműek házasságának bevezetését követelték. Június eleje óta több mint 28 ezer aláírás érkezett be.

Zelenszkij válaszában azt írta, hogy az ukrán alkotmány értelmében a házasság nő és férfi kapcsolata. 

Hangsúlyozta, hogy a hadiállapot körülményei között nem módosíthat az ország alaptörvényén, a kormány azonban már javaslatokat dolgozott ki az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának engedélyezésére.

Az ukrán elnök hozzáfűzte, hogy a modern világban egy állam demokráciája abban nyilvánul meg, hogy azonos jogokat biztosít mindenki számára.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.