Oroszország korlátozza a hajóforgalmat a Kercsi-szorosban

Erről a török közlekedési minisztérium adott tájékoztatást Twitteren.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 12. 19:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország a jövőben nem engedélyezi, hogy a külföldön áruval megrakott hajók átkeljenek a Kercsi-szoroson, az Azovi-tenger irányába − közölte a török közlekedési minisztérium szombaton a Twitteren. A minisztérium egyik szóvivője elmondta: a változást az orosz fél jelezte. Részleteket nem tudni a korlátozásról, és egyelőre a moszkvai kormány sem nyilatkozott az ügyben.

Az Azovi-tenger Oroszország és Ukrajna beltengere, és csak a Kercsi-szoros köti össze a Fekete-tengerrel. Az ukrajnai háborúban Oroszországnak sikerült olyan fontos ukrán kikötőket megszereznie az Azovi-tenger partján, mint Mariupol és Berdjanszk.

Borítókép: A Planet Labs műholdfelvételén füst gomolyog 2022. október 8-án, miután az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság állítása szerint felrobbant egy teherautó az Ukrajnától elcsatolt Krímet és Oroszországot a Fekete- és az Azovi-tenger között összekötő krími híd közúti oldalán, Kercs térségében (Fotó: MTI/AP/Planet Labs)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.