Újabb pedofilbotrány robbant ki Írországban

Az uniós ország első nyíltan homoszexuális városi tanácsosának kellett lemondania, ugyanis kiderült, hogy szexuálisan bántalmazott egy fiút az interneten – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

MAGYAR NEMZET
Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2023. 01. 10. 20:04
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az írországi Galway első nyíltan LMBTQ városi tanácsosa lemondott, miután pedofilbotrányba keveredett.

Sajtóértesülések szerint Owen Hanley-t először 2019-ben választották be a városi tanácsba, és nemcsak az első nyíltan LMBTQ -tanácsosként, hanem a legfiatalabb tanácstagként is történelmet írt. A férfiról most azonban kiderült, hogy egy tinédzser fiút szexuálisan zaklatott az interneten.

Január 1-jén a 16 éves sértett két videót osztott meg a Twitteren, amelyekben azzal vádolta meg Owen Hanley-t, hogy 16 éves korától kezdve molesztálta és zaklatta őt.

Szexuális visszaélés és kiskorúakkal szemben elkövetett erőszak áldozata vagyok. Owen Hanley tette ezt velem. Mr. Hanley „Irish Jock” néven egy hamis Twitter-fiókot működtetett. Tinédzsernek adta ki magát, és úgy keresett meg a Twitteren, ugyanis tudta, ki vagyok a szociáldemokratáknál folytatott korábbi szerepvállalásaimnak köszönhetően

– mondta az áldozat, Jamie Mac Giolla Bháin, aki egyébként a szociáldemokraták aktivistája.

Bháin elmondta, hogy „Irish Jock” sokszor rávette, küldjön magáról pikáns, meztelen képeket.

A fiatalember azt állította, hogy miután rájött, Hanley áll a Twitter-fiók mögött, szembesítette a városi tanácsost a szexuális visszaéléssel, és bemutatta neki a bizonyítékokat. Hanley tagadta a vádakat, de közvetlenül ezután a Twitterről törölték a Hanley által működtetett fiók minden nyomát, és a profilképeit is eltávolították.

A videók nagy felháborodást keltettek Írországban, és ennek hatására január 4-én Hanley bejelentette, hogy lemond a tisztségéről.

Hanley gyakran lobbizott az LMBTQ-emberekért. Nem sokkal megválasztása után védelmébe vett egy orvost, aki gyermekeken végzett nemváltó beavatkozásokat, és megtámadott egy ír informátort, aki megpróbálta figyelmeztetni az ír egészségügyi hatóságokat az egyik nemváltó klinika veszélyeire. Donal O’Shea endokrinológus szakorvos ugyanis aggodalmának adott hangot, hogy a Tavistock nem biztonságos a fiatalok számára, és hangsúlyozta, hogy mentális egészségügyi támogatásra van szükségük azoknak a serdülőknek, akik transzneműnek hiszik magukat.

A teljes cikk az Újabb pedofilbotrány robbant ki az EU-ban címen érhető el a V4NA hírügynökség oldalán.

Borítókép: illusztráció (Fotó forrása: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.