Tizenhárom éves szír vert félholtra egy német rendőrt

Trier városában pedig negyvenfős társaság kergette el az egyenruhásokat.

Magyar Nemzet
2023. 02. 18. 13:01
Demonstration against open pit lignite mining in German village of Luetzerath
epa10399453 An activist hangs from one of the occupied houses as police officers start the evacuation at the village of Luetzerath, Germany, 11 January 2023. The village of Luetzerath in North Rhine-Westphalia state is to make way for lignite mining despite the decision to phase out coal. The Garzweiler open pit mine, operated by German energy supplier RWE, is at the focus of protests by people who want Germany to stop mining and burning coal as soon as possible in the fight against climate change. EPA/RONALD WITTEK Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel azután, hogy Ulm városában egy csapat fiatal félholtra vert egy 25 esztendős rendőrt, a hatóságok azonosították a feltételezett elkövetőket. A gyanúsítottak között van:

  • Egy mindössze 13 éves szíriai fiú, akit életkora miatt nem lehet felelősségre vonni.
  • Egy 18 éves német–török állampolgár.
  • Egy 23 éves török és egy 24 éves szerb.

Korábbi híradások szerint a rendőrséget február 8-án az éjjeli órákban riasztották, hogy négy gyanús alakot láttak. A kiérkező rendőrre azonban a csoport rátámadt, és olyan súlyosan megverték, hogy életmenő műtéteket kellett rajta végrehajtani. A tettesek elmenekültek, indítékuk nem világos.

A német sajtó a város kereszténydemokrata polgármesterét idézve arról írt, hogy Ulmot alapvetően biztonságos településként tartják számon. Viszont a helyiek arról panaszkodnak, hogy bizonyos környékeken ez koránt sincs így, a vasútállomás például szemetes, fiatalok hordái lepik el, és probléma van a drogfüggőkkel is. Éppen minap adtak hírt arról is, hogy lövés dördült az ulmi vasútállomáson: szerencsére nem sérült meg senki, a hatóságok vizsgálják, ki lövöldözhetett.

És korántsem egyedi eset, hogy Németországban rendőrökre támadnak. A Deutsche Welle német közszolgálati csatorna is hírt adott róla, hogy csütörtök éjjel egy farsangi buli torkollt tömegverekedésbe. Jelentésük szerint Trier városában egy éjszakai klubhoz riasztották a rendőrséget egy verekedés miatt.

Az erősen részeg bulizók azonban ellenálltak, a mintegy negyvenfős társaság üvegekkel, vascsövekkel felfegyverkezve rontott az egyenruhásoknak, akik még figyelmeztető lövést is leadtak. Öten így is sérüléseket szenvedtek, miközben csak két embert vettek őrizetbe.

A Bild című német bulvárlap emlékeztetett rá, hogy a jelenség nem új keletű: a 2021-es statisztikák szerint 416 alkalommal támadtak rendőrökre az év során, ami húszszázalékos emelkedés az előző évhez képest. 

Boítókép: Német rendőrök állnak sorfalat (Fotó: Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.