időjárás 15°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Mentegetőzik az ukrán külügyminiszter?

Magyar Nemzet
2023.06.08. 22:29
Mentegetőzik az ukrán külügyminiszter?

Kijev cáfolni próbálta Anders Rasmussen volt NATO-főtitkár azon felvetését, hogy Lengyelország vezethetné a „készek koalícióját”, és csapatokat küldhetne Ukrajnába. Az ukrán kormány soha nem kért ilyen lépést – állította Dmitro Kuleba. Ahogy arról lapunk is beszámolt, a korábbi NATO-főtitkár szerint egyáltalán nem lehetetlen, hogy NATO-katonák jelennek meg Ukrajnában, ha az ország a vilniusi csúcstalálkozón nem kap kézzel fogható garanciákat.

Amíg az ukrán területen zajló fegyveres konfliktus nem ér véget, addig külföldi nemzetek nem küldenek csapatokat nemzetünkbe. Sőt, mi sem kérünk ilyet. Mi inkább fegyvereket kérünk – jelentette ki az ukrán külügyminiszter, akinek meggyőződése, hogy Ukrajna a NATO tagja lesz, és ragaszkodott ahhoz, hogy Kijev ezután katonai egységeket telepít a többi szövetségeshez, hogy megvédje őket,

Az Egyesült Államok egyébként korábban megerősítette, hogy kis létszámú katonai kontingensük van Ukrajnában, de azt állította, hogy ennek szerepe az országnak nyújtott katonai segítségnyújtás ellenőrzése.

Borítókép: Dmitro Kuleba külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 külügyminiszteri csúcstalálkozóján az észak-németországi Wangels közelében 2022. május 13-án (Fotó: MTI/EPA/Action Press pool/Georg Wendt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.