Az izraelihez hasonló tragédia bármikor megtörténhet Európában is

„A bevándorlók kipróbálták, hogyan működik az európai védelem: sehogy. Kipróbálták, hogyan működik az európai kultúra: gyáva. Kipróbálták, hogyan működik az európai identitás: gyakorlatilag elfogyott. Ezek után miért ne támadnának meg bennünket?!” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Földi László. A titkosszolgálati szakértő elmondta: a bevándorlók szervezettek, kommunikálnak egymással, képesek arra, hogy egy időben több európai nagyvárosban összehangolt, koordinált támadást indítsanak.

2023. 10. 10. 17:15
Borítókép: Több mint ezer rendőrt vezényeltek ki a hatóságok Bécs belvárosába 2020. november 2-án (Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Elmúlt a huszonnegyedik óra. Nagyon komoly – fegyvert használni tudó – csapatok vannak jelen Európában. Az ukrán háború miatt rengeteg fegyver került ki a feketepiacra. Ezeket meg fogják szerezni a bevándorlók, s akár az izraelihez hasonló események is megtörténhetnek Európában – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Földi László titkosszolgálati szakértő azzal kapcsolatban, hogy az izraeli eseményeket követően több európai nagyvárosban is tüntetések alakultak ki, és több száz ártatlan izraeli civil halálát ünnepelték a bevándorlók.

Európa, Izrael, terrorizmus, biztonságpolitika
A titkosszolgálati szakértő elmondta: a bevándorlók szervezettek, kommunikálnak egymással, képesek arra, hogy egy időben több európai nagyvárosban összehangolt, koordinált támadást indítsanak (Fotó: MTI/AP/DPA/Paul Zinken)

Mint ismert, szombat hajnalban a Hamász palesztin terrorszervezet az elmúlt évek legnagyobb támadását indította Izrael ellen. A nyugati világ túlnyomó része elítélte a több száz civil áldozatot követelő műveletet, azonban az arab országok jelentős része a palesztinok mellett állt ki. Az elmúlt évtizedekben a bevándorlók előtt határaikat megnyitó nyugati országok városainak utcáin nagyszabású, Palesztina mellett kiálló tüntetéseket rendeztek a helyi muszlim közösségek.

 

Több európai nagyvárosban képesek egyszerre támadni

– Ezeket a tüntetéseket nem szabad megengedni. Ez nem etnikai, nem vallási, hanem biztonságpolitikai kérdés. A bevándorlók képesek arra, hogy egy időben több európai nagyvárosban összehangolt, koordinált támadást indítsanak – mondta Földi László. A szakértő tart attól, hogy a bevándorlók akár annyi fegyvert is összegyűjthetnek, amelyekkel a későbbiekben akár egy laktanyát is elfoglalhatnak. Mint mondta, a bevándorló csoportok kommunikálnak egymással különböző offline és online platformokon, videojátékokon és más fórumokon keresztül, s már egy szervezett hadsereg képét kezdik mutatni.

Abszolút szervezettek, profik. Csúnya víziók jelennek meg, látva azt, hogy Európa védelmi rendszere egyenlő a nullával.

– Európa öngyilkosságot követ el. 2026-ig a német kormány finanszírozni fogja a migránshajókat. Európában a legtöbb kormány látható módon külső befolyás alatt van, elsősorban a migráció és a fegyverek ügyében. Saját érdekeik ellen cselekednek. Ez beláthatatlan katasztrófához vezet a közeljövőben – tette hozzá. A szakértő elmondta: a muszlim világ egyértelműen deklarálja, hogy nem ismer el más vallást. Sem a keresztény, sem a zsidó vallást. Európában sem tisztelik a befogadók önzetlenségét. Az európai törvényeiket nem tartják be, a saria törvények szerint élnek.

Kipróbálták, miként működik az európai védelem: sehogy. Kipróbálták, hogyan működik az európai kultúra: gyáva. Kipróbálták, hogy működik az európai identitás: gyakorlatilag elfogyott. Ezek után miért ne támadnának meg bennünket? Milyen védelmi eszköz van a kezünkben, amellyel meg tudnánk védeni magunkat? Semmilyen!

– állapította meg a szakértő.

Borítókép: Több mint ezer rendőrt vezényeltek ki a hatóságok Bécs belvárosába 2020. november 2-án (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.