„Gázt a zsidóknak!” – skandálták a Palesztina mellett kiálló tüntetők

A nyugati nagyvárosokban szombat óta tartanak a palesztinok mellett kiálló demonstrációk.

2023. 10. 10. 7:20
null
London, 2023. október 9. A palesztinok mellett tüntetõ emberek Londonban 2023. október 9-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 800 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 500, a sebesülteké meghaladja a háromezret. Az izraeli hadsereg ellencsapásokat hajtott végre a libanoni határnál is. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth Fotó: Kirsty Wigglesworth
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„B....k meg a zsidók! Gázt a zsidóknak!” – skandálták a Palesztina mellett kiálló tüntetők Sydneyben. Az X közösségi oldalra feltöltött videó tanulsága szerint az ausztrál városban több száz fős tömeg gyűlt össze, akik antiszemita rigmusokat kiabáltak.

A Hamász palesztin terrorszervezet szombati támadását követően számos nyugat-európai, kanadai, amerikai, illetve ausztrál városban álltak ki a terroristák mellett. Londonban tegnap este az egyik legnagyobb ilyen megmozdulás történt.

Washingtonban összetűzés alakult ki az Izrael-szimpatizánsok és a palesztinokat támogatók között.

Borítókép: A palesztinok mellett tüntető emberek Londonban 2023. október 9-én (Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.