időjárás 2°C Melinda , Vivien 2023. december 2.
logo

Komoly ukrán veszteségekről számoltak be

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.10.01. 18:31
Komoly ukrán veszteségekről számoltak be

Az orosz hadijelentés szerint a Donyeck térségében, Andrijivka, Kliscsijivka, Krasznohorivka és Kurdjumivka települések közelében meghiúsított rohamok száma tíz volt, az ukrán hadsereg pedig itt több mint 150 embert vesztett, valamint két harckocsit, két páncélozott harcjárművet, három gépkocsit, egy Sztrela–10 rakétaindító járművet, egy Plasztun rádióelektronikai felderítőállomást, egy lengyel Krab önjáró löveget és egy D–20-as tarackot.

A megsemmisített ukrán katonai célpontokról és haditechnikai eszközökről készült orosz napi összesítés összesen három harckocsiról és hat páncélozott harcjárműről, valamint egyebek mellett egy Szu–25-ös repülőgépről, öt HIMARS rakétáról, egy JDAM irányított légibombáról, 37 drónról, két lőszerraktárról, valamint két vezetési és megfigyelőpontról tett említést.


Az orosz védelmi tárca és a regionális vezetés tájékoztatása szerint az orosz légvédelem a Krím felett két Grom–2 operatív-harcászati rakétát lőtt le. A Krími hídon emiatt felfüggesztették a közlekedést. Megsemmisítettek továbbá öt repülőgép típusú drónt Szmolenszk és kettőt Belgorod megye, valamint egyet a Krasznodári terület légterében.

Borítókép: Egy orosz T–90-es harckocsi tüzet nyit az ukrajnai háború frontvonalánál a donyecki régióban egy meg nem nevezett helyszínen 2023. március 7-én (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.