Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

„Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas”

Nagyinterjút adott a brit külügyminiszter, Donald Trump külpolitikáját is méltatta.

2023. 09. 30. 20:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna támogatása kemény és fájdalmas. De még keményebb és még fájdalmasabb lesz, ha megrendülünk – fogalmazott James Cleverly. A brit külügyminiszter a The House magazinnak adott interjúban beszélt a háborúban álló szövetségesnek nyújtott segítségről, a nemzetközi közösségen az elmúlt időszakban tapasztalható „Ukrajna-fáradtságról”. 

Ha nem tartunk ki az Ukrajnának nyújtott támogatásunk mellett, ha azt a jelzést küldjük, hogy az agresszorok büntetlenül megússzák, akkor az összes probléma, amellyel jelenleg szembesülünk: az élelmiszerekre és az üzemanyagra nehezedő inflációs nyomás, a politikai nyomás, amely egy ilyen konfliktusból fakad, csak rosszabb lesz

− vélekedett Cleverly. Mint mondta, a fáradtság egy olyan dolog, amivel muszáj megküzdeni, ugyanakkor nem aggódik. Sőt meg is tiltotta, hogy a minisztérium dolgozói ezt a kifejezést használják. 

Nem az a dolgunk, hogy aggódjunk, hanem hogy tegyünk dolgokat, úgyhogy ne mondjuk el a világnak, hogy mit érzünk, hanem mutassuk meg, hogy mit teszünk

− húzta alá. 

A tárcavezetőt megkérdezték arról is, mit gondol Donald Trump azon állításáról, hogyha ő lenne az Egyesült Államok elnöke, akkor 24 óra alatt véget vetne a háborúnak. Cleverly elmondta, tisztában van a korábbi elnök sajátos retorikájával, ugyanakkor mandátuma alatt számos meglepő, egyben pozitív dolgot tett, ami a nemzetközi kapcsolatokat illeti. 

El kell ismernünk, hogy sajátos stílusa sokszor meglepően hatásos tud lenni

− emelte ki. – Ha Trump olyan megállapodást érne el, amely tiszteletben tartja Ukrajna szuverenitását és területi integritását, megerősíti az ENSZ Alapokmányát, és Oroszország jóváteszi az ukránoknak okozott károkat, akkor ki ne akarná, hogy ez megtörténjen? – tette hozzá.

Borítókép: James Cleverly brit külügyminiszter (Forrás: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.