„Öld meg! Öld meg! Öld meg!” – kiabálták fiatalok, miközben a zsinagógára támadtak + videó

A zsidó imaházban 2020 őszén egy iszlamista fiatal végzett négy emberrel.

2023. 10. 22. 6:49
null
Bécs, 2023. október 11. Rendõrök és a hatóságok által betiltott palesztinpárti szimpátiatüntetés résztvevõi Bécsben 2023. október 11-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 1200 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások legalább 900 ember halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli háború október eleji kitörése temérdek változást hozott Ausztriában is: a hatóságok fokozzák a biztonsági intézkedéseket és kiemelt figyelmet kap a zsidó közösség intézményeinek védelme. Minderre azért is van szükség, mert az antiszemita atrocitások nyugati szomszédunkat is elérték, amelyekről egyre erőszakosabb felvételek terjednek a közösségi oldalakon. Vasárnap reggel arról cikkezett az Exxpress osztrák hírportál, hogy az éjszaka Bécs egyik belvárosi területén, a Seitenstettengasse 4. alatt található zsinagógát támadták meg fiatalok.

Miközben egy férfi barátját felemeli, hogy az megfogja és letépje az izraeli zászlót az épület oldaláról, egy fiatal nő pedig azt mondogatja, hogy „Öld meg! Öld meg! Öld meg!” Utóbbi mindeközben úgy csinál, mintha gépfegyver lenne nála és azzal lőne az izraeli zászló irányába.

Az antiszemita cselekményt videóra is vették, amelyen tisztán látható, hogy a zsinagógát semmilyen hatósági személy sem védte, emellett a járókelők sem szóltak rá a fiatalokra – emelte ki a hírportál.

Az Exxpress közlése szerint Bécs egyik legfontosabb zsinagógájáról van szó, amelyet egyébként szinte pontosan három évvel ezelőtt már megtámadtak. 2020 őszén a mindössze húszéves Kujtim F. kezdett lövöldözni a létesítmény előtt, a merényletnek négyen estek áldozatul. A Der Spiegel német hetilap akkor arról írt, a férfi éveken át kereste a kapcsolatot az Iszlám Állam közel-keleti terrorszervezettel, még a szíriai határvidéken is járt.

Borítókép: Rendőrök és a hatóságok által betiltott palesztinpárti szimpátiatüntetés résztvevői Bécsben 2023. október 11-én (Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.