Orbán Viktor Georgiában: A művészet békét teremt! + videó

Ne csak mindig a politikát lássuk, hanem mélyebb dolgokat is – mondta a kormányfő.

2023. 10. 10. 21:50
LÉVAI Anikó; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor Georgiában Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a közösségi oldalán osztott meg egy videót a georgiai látogatása első napján. A miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó felkeresték a savnabadai monostort, amely Georgia egyik autentikus keresztény épületegyüttese. Egy istentiszteleten is részt vettek, az alábbi videóban pedig a hit és a művészet fontosságáról beszélt.

Magyarországról jöttünk, és szerettük volna meglátogatni ezt a helyet, hogy ne csak mindig a politikát lássuk, hanem mélyebb dolgokat is. Magyarország messze van innen, de mi is egy keresztény ország vagyunk. Latin keresztények vagyunk, nálunk is a művészet terem egységet. Nekünk is vannak kórusaink, bár talán nem ilyen fantasztikusak. Kórusaink nagy keresztény egységet tudnak teremteni, úgyhogy köszönjük szépen hogy itt lehetünk, és köszönjük szépen, hogy meghallgathattuk önöket

Orbán Viktor tbiliszi programja szerdán és csütörtökön a magyar és a georgiai kormány együttes ülésének eseményeivel folytatódik.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (j2) a savnabadai monostorban tett látogatásán Tbilisziben 2023. október 10-én. Jobbról felesége, Lévai Anikó (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.