Brüsszel példátlan támadásba lendült Magyarország ellen

Állítólag nem foglalkoznak a nemzeti konzultációval, mégis élesen bírálják azt.

2023. 11. 20. 17:01
VON DER LEYEN, Ursula
Brüsszel, 2023. október 24. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke az uniós testület heti ülésének kezdetén Brüsszelben 2023. október 24-én. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság szóvivője, Eric Mamer egészen abszurd kijelentéseket tett egy sajtótájékoztatón. Az Euronews hírügynökség kérdésére kifejtette, hogy szerinte a magyar nemzeti konzultáció kérdései hazugságokat állítanak. Elmondta azt is, hogy ez a magyar nemzeti hatóságok ügye, de ha a magyarok informálódni szeretnének, használják az Európai Bizottság forrásait.

Mamer igyekezett leszögezni, hogy az Európai Bizottság nem foglalkozik a konzultációval, a kijelentései alapján azonban ez merő túlzásnak tűnik.

Sőt, annyira nem foglalkoznak vele, hogy a szóvivő sietett megmutatni Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének az egyik óriásplakátról készült fotót is. 

Állítása szerint az elnököt egyáltalán nem érdekelte a fotó, amelyen Alex Sorossal, a Soros-hálózat új vezetőjével látható.

Megkerestük az Európai Bizottság szóvivőjét, akit arról kérdeztünk, hogy miért akarja Brüsszel meghatározni olyan serényen a magyarok véleményét, ha nem foglalkoznak a nemzeti konzultációval. Cikkünk megjelenésekor nem kaptunk választ.

Magyarország szuverenitásának védelme áll az újabb nemzeti konzultáció középpontjában. A válaszadók véleményt alkothatnak az ország gazdaságát és biztonságát érintő kérdésekben, kiállhatnak többek között a rezsicsökkentés és a kamatstop mellett, illetve elutasíthatják a brüsszeli migrációs terveket és Ukrajna további felfegyverzését. A konzultációs kérdőíveket legkésőbb karácsonyig kézbesítik minden háztartásnak, és lesz lehetőség az internetes kitöltésre is.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.