A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Epikus párbaj: Orbán kontra Soros

G. Fodor Gábor legújabb könyve Orbán Viktor miniszterelnök és a milliárdos Soros György közti harcot vizsgálja. A két, világpolitikában is jegyzett szeméyl párharca lehetővé teszi azt, hogy a világban munkáló konfliktusok mindenki számára egyszerűen érhetővé, világossá váljanak. A kötetet Stumpf István és Schmidt Mária méltatta.

2024. 05. 14. 20:45
EP2I9146
Fotó: Teknos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

G. Fodor Gábor kötete bemutatja, milyen harc dúl Orbán Viktor és Soros György között, amelynek egy fontos állomása június 9-én, az európai parlamenti választásokon lesz  – fogalmazott Stumpf István, az Orbán kontra Soros könyv bemutatóján elmondott laudációjában.. A Tokaj-Hegyalja Egyetem alapítója szerint két világrend összecsapása várható a választásokon.

A XXI. Század Intézet könyvbemutatóján Schmidt Mária, a Terror Háza múzeum főigazgatója úgy fogalmazott, a könyv leginkább egy kalandregényre hasonlít. 

Vannak benne hősök, jók rosszak, vannak, akik fehérbe harcolnak, vannak, akik feketében

 – jelentette ki Schmidt Mária, majd kifejtette, a két személy között a legfontosabb különbség, hogy Soros György szerint a pénz minden, és pénzzel mindent meg lehet venni, miközben a magyar miniszterelnök bizton állítja, hogy a vannak az anyagi javaknál fontosabb dolgok is.

Soros Györgyöt meglepte azzal Orbán Viktor, hogy kihozta a fényre. Azonban ehhez hatalmas bátorság kellett 

– tette hozzá Schmidt Mária, majd kiemelte, ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy milyen két erő áll szemben egymással, illetve mi Soros György, és Orbán Viktor célja a világban. Schmidt szerint a két személy küzdelmét a migrációs válság váltotta ki, amelynek fő kérdése, hogy miként tudjuk megvédeni magunkat, és hogyan tudunk kiállni magunkért. 

Soros György rosszul lett, amikor kikerült a fényre, ugyanis az egész eddigi életműve a háttérben húzódott

 – jelentette ki Schmidt Mária, aki szerint az ügy nem csak arról szólt, hogy kiderült, Soros György milyen tervekkel rendelkezik Európa átalakítását illetően, hanem az is, hogy kik Soros emberei, és milyen csoportokat, szereplőket támogat világszerte, és miként állt össze a milliárdos spekuláns hálózata. A Terror Háza múzeum igazgatója elmondta, Orbán Viktornak a történetben az volt a kiemelkedő szerepe, hogy leleplezte, ki is valójában Soros György, és nevesítette a háttérben való tevékenykedést.

A mai világban elszoktunk attól, hogy szabadon beszéljünk, és elmondjuk, amit gondolunk. Nálunk azonban ez máshogy van, ami külföldön is üdítően hathat a jövőben

 – jelentette ki Schmidt Mária, majd kifejtette, a kötet két szereplője között kibékíthetetlen az ellentét, ugyanis Orbán Viktor és Soros György teljesen mást gondol a világról, más véleménye van a jövőre vonatkozóan. 

G. Fodor Gábor, a kötet szerzője a kerekasztalbeszélgetés során elmondta, a kötet leginkább egy film forgatókönyvére hasonlít, egyes fejezetek olyanok, mintha Hollywoodban írták volna azokat. 

A kötet egy epikus párbajt mutat be. A két szereplő között egy örökös konfliktus van, amely feloldhatatlan, mindeközben azonban mindkét személy megadja a másiknak a kellő tiszteletet 

– emelte ki G. Fodor, majd hozzátette, ő maga is a történet hatása alá került, ugyanis nyilvánvalóvá vált számára, hogy Orbán Viktor képes volt több évtizedet várni, mielőtt megküzdött volna Soros Györggyel. 

Itt egy felcsúti srác, aki képes volt 25 évet várni, mire fel tudta venni a kesztyűt egy világbirodalom vezetőjével, és szerintem képes lesz a legkisebb királyfihoz hasonlóan legyőzni azt

 – jegyezte meg G. Fodor Gábor, aki szerint mindkét szereplővel igyekszik méltányos lenni a könyv, ugyanis mindkét személy rendkívül összetett, és tiszteletre méltó. A kötet írója elmondta, véleménye szerint a könyvnek, hasonlóan a politikának is az a lényege, hogy elmeséljen egy történetet. 

Ha ezt a politika megpróbálja megspórolni, az idővel komolyan visszaüthet

 – tette hozzá a szerző, aki szerint Orbán Viktor és Soros párharca lehetővé teszi azt, hogy a világban található konfliktusok mindenki számára egyszerűen érhetővé, világossá váljanak. 

Borítókép: Kerekasztalbeszélgetés (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.