Rémisztő videók a brutálisnak ígérkező izlandi vulkánkitörésről + videók

Pár óra választja el Európát és Izlandot egy hatalmas vulkánkitöréstől.

2023. 11. 12. 19:59
Forrás: Forrás: Pixabay.com/Gylfi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ijesztő videók láttak napvilágot az Izlandi Grindavík településről, ahol már felkészültek az emberek egy brutális erejű vulkánkitörésre. Szombaton több mint ötszáz földrengés pattant ki a környéken, az X-re feltöltött videók alapján pedig már több helyen felszínre tört a magma, de egyelőre a nagy kirobbanó kitörés nem történt meg.

Az egyik videót Izland fővárosa, Reykjavík mellett rögzítették, és látszik, hogy már a felszínre került a magma, ez alapján pedig a kitörés is már csak karnyújtásnyira lehet. 

Az elmúlt 24 óra földrengései nem múltak el nyomtalanul, rengeteg helyen megrongálták az utakat, épületeket Grandvík környékén.

Az elmúlt években is voltak már kisebb kitörések, de azok általában inkább csak látványosságnak voltak jók, veszélyt nem jelentettek az emberekre, mert lakott területen kívül történtek meg, és nem is voltak túl erősek. 

Ám most teljesen más a helyzet, hiszen kiderült, hogy egy magmafolyosó megy át a település alatt, ami azt jelenti, hogy bármikor, bárhol megtörténhet a hatalmas kitörés, így akár az is elképzelhető, hogy a városban tör felszínre a magma.

Az egyik legijesztőbb videó az esettel kapcsolatban az, amelynél egy házban videózták le, hogy milyen hangot hallhat az ember pár órával egy vulkánkitörés előtt, ahogy morajlik a magma a föld alatt.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.