Kampánycélokra használja a tragédiát Joe Biden

Csaknem egy évvel a tragédia után Joe Biden amerikai elnök végre beváltja ígéretét, és ellátogat az Ohio állambeli East Palestine-ba, ahol 2023. február 4-én kisiklott egy mérgező vegyi anyagokkal teli vonat. A helyiek dühösek, szerintük az elnök kampánycélokra akarja felhasználni a tragédiát.

2024. 02. 01. 8:17
BIDEN, Joe
Washington, 2023. november 20. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond, miután ünnepélyesen megkegyelmezett a két hálaadásnapi pulyka egyikének a washingtoni Fehér Ház déli szárnyánál 2023. november 20-án. Joe Biden, Egyesült Államok legidõsebb hivatalban lévõ elnöke ezen a napon ünnepli 81. születésnapját. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, végre beváltja tavaly márciusi ígéretét Joe Biden, és ellátogat az Ohio állambeli East Palestine-ba, ahol egy tavaly februári vonatbaleset utóhatásai keserítik meg a lakosok életét. Egy helyi szerint csak a kampány miatt szánta rá magát a látogatásra.

Most azért fog megjelenni, mert ez egy választási év

− fogalmazott a Fox News amerikai televíziós hálózatnak, hozzátéve, hogy Donald Trump volt elnök már nem sokkal a katasztrófa után ellátogatott a kisvárosba, és támogatásáról biztosította a helyieket.

Mint arról beszámoltunk, egy veszélyes vegyi anyagokat szállító szerelvény siklott ki a kisváros közelében, majd néhány vagon ki is gyulladt. A balesetnek nem volt sérültje, de a település lakóit ki kellett telepíteni, mert legalább ötféle mérgező anyag került a környezetbe. Visszatérésük óta rendszeresen egészségügyi problémákról számolnak be a lakosok – írja a The New York Post amerikai napilap.

Joe Biden még tavaly márciusban, nem sokkal a tragédia után ígérte meg, hogy ellátogat East Palestine-ba, ezt azonban azóta sem tette meg. Szeptemberben úgy magyarázkodott, hogy „nem volt alkalma” rá.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.