Szabadlábra kerülhet egy sorozatgyilkos + videó

Kérdések merültek fel az ügyben, amik döntő jelentősségűek is lehetnek.

Forrás: FoxNews2024. 02. 04. 16:29
Gilgo Beach Murders Suspect Rex Heuermann Appears In Suffolk County Court For Hearing
CENTRAL ISLIP, NEW YORK - AUGUST 1: Rex A. Heuermann appears before Judge Timothy P. Mazzei in Suffolk County Court on August 1, 2023 in Central Islip, New York. Heuermann's arrest comes more than a decade after the disappearance of four women whose bodies were found within a quarter mile of each other wrapped in hunting camouflage burlap along remote Gilgo Beach on Long Island's South Shore. Beside the three women Heuermann is charged with killing, he is a suspect in the fourth, according to public reports citing the Suffolk County district attorney's office. James Carbone-Pool/Getty Images/AFP (Photo by POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy feltételezett sorozatgyilkos, aki a Gilgo Beach-i sorozatgyilkos néven vált hírhedté, hamarosan szabadlábra kerülhet, miután két, szintén a Gilgo Beachen talált áldozat egyelőre megoldatlan gyilkossági ügyével kapcsolatban kérdések merültek fel.

Ugyanis a családok áldozatainak ügyvédei szerint nemcsak a feltételezett sorozatgyilkos, Rex Heuermann, hanem a felesége, Asa Ellerup is részt vehetett a gyilkosságokban.

Ha ez bebizonyosodik, akkor a Heuermann ellen indított per alapos kétségek miatt felborulhat, és a férfit akár szabadlábra is helyezhetik. Természetesen a nő ügyvédje tagadja az ügyfele ellen felhozott vádakat.

Noha Ray Tierney, a Suffolk megyei kerületi ügyész többször is elmondta, hogy Ellerup a férje által elkövetett gyilkosságok mindegyike során a városon kívül volt, John Ray ügyvéd megkérdőjelezte ezt a következtetést a queensi St. John’s Egyetemen tartott szimpóziumon.

Egyes információk szerint Tierney beszélt egy szállodaigazgatóval, aki azt mondta neki, hogy Ellerup és a gyermekei később érkeztek Atlantic Citybe, mint amikorra a nyomozók eddig tették az érkezésüket, ami pedig azt jelentené, hogy legalább az egyik gyilkosság idején a városban tartózkodott.

A nő ügyvédje tagadta, hogy ilyen történt volna, és felszólította a kerületi ügyészt, hogy fedje fel az informátorát. Eközben egy másik informátor arról beszélt, hogy egyszer Heuermann-nal és a feleségével találkozott egy szexpartin, akkortájt, amikor az egyik gyilkosságot elkövették 1996-ban.

A FoxNews arról írt:

Sokan azt hiszik, hogy Ellerup tudta, mire készül Heuermann, még akkor is, ha valójában nem bűnsegédként vagy segédként vett részt a gyilkosságokban

 − mondta a lapnak Neama Rahmani, egy volt szövetségi ügyész, aki nem kötődik az ügyhöz. Legalábbis azt állítják, hogy Ellerup jelen volt a szexpartikon, és hazudott arról, hogy a gyilkosságok megtörténtekor a városon kívül tartózkodott.

Lapunk is írt arról, hogy még tavaly júliusban letartóztatták az 59 éves Rex Heuermann építészt, akit azzal vádolnak, hogy legalább 11 embert ölhetett meg. Ám ha most bebizonyosodik, hogy a felesége is érintett lehet az ügyben, az újabb kérdéseket vet fel.

 

Borítókép:  Rex A. Heuermann (Fotó: Getty via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.