Anyagilag is támogathatja Trump kampányát Elon Musk?

Sajtóhírek szerint vasárnap Floridában találkozhatott Donald Trump volt amerikai elnökkel Elon Musk. Vajon Musk is beáll a volt elnök támogatóinak sorába?

2024. 03. 06. 9:00
null
(FILES) X (formerly Twitter) CEO Elon Musk gestures during an in-conversation event with Britain's Prime Minister Rishi Sunak in London on November 2, 2023, following the UK Artificial Intelligence (AI) Safety Summit. Former top executives of Twitter sued Musk on March 4, 2024 saying he has failed to pay them nearly $130 million after the billionaire took over the social media company and dismissed them. (Photo by Kirsty Wigglesworth / POOL / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A floridai Palm Beachen találkozhatott egymással Donald Trump volt amerikai elnök és Elon Musk technológiai vállalkozó – írja a The Telegraph brit napilap. A milliárdos ugyan ezidáig távol tartotta magát az amerikai politikától, többen most mégis arra gyanakodnak, hogy esetleg anyagilag is támogathatja Trump kampányát.

Elon Musk, Donald Trump
Floridában találkozhatott Musk és Trump? (Fotó: AFP/Brendan Smialowski)

A találkozóról szóló pletykák azután röppentek fel, hogy Trump és Musk magángépe ugyanazon a repülőtéren landolt fél óra különbséggel – számol be róla a CNBC amerikai hírcsatorna, hozzátéve, hogy a találkozón más republikánus adományozók is részt vehettek.

Musk korábban a kritikák ellenére visszaállította Donald Trump volt elnök előzőleg letiltott fiókját az X-en.

 

Musk gyakran felemeli a szavát közéleti kérdésekben

A konzervatív nézeteit az őt érő támadások kereszttüzében is vállaló Musk gyakran szólal meg olyan közéleti kérdésekben, amelyek foglalkoztatják. Dicsérte például a magyar családpolitikát, legutóbb pedig a woke-ideológia híveinek szúrt oda, amikor feltette a kérdést, hogy vajon melyiket választanák vészhelyzetben: inkább tisztítanák meg a Földet nukleáris tűzben, vagy szavaznának a republikánusokra.

A technológiai milliárdos az amerikai határon fennálló tarthatatlan állapotokra is igyekezett felhívni a figyelmet, mégpedig egy élő bejelentkezéssel.

Borítókép: Elon Musk dél-afrikai származású amerikai válalkozó (Fotó: AFP/Kirsty Wigglesworth)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.