Öt ember halt meg Zelenszkij odesszai látogatása alatt történt légitámadásban + videó

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij Odesszába látogatott, ott-tartózkodása alatt érte orosz támadás a várost.

Forrás: Tények2024. 03. 06. 20:07
UKRAINE-GREECE-CONFLICT-WAR-RUSSIA This handout photograph taken and released by Ukrainian Presidential Press Service on March 6, 2024, shows Ukraine's President Volodymyr Zelensky (2ndL) and Greece's Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (3rdL) walking in front of a residential building damaged as a result of a drone attack in Odesa. Explosions rang out in Ukraine's southern port city of Odesa on March 6, 2024, during a visit to the Black Sea hub by President Volodymyr Zelensky and Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis. (Photo by Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök odesszai találkozójának napján Oroszország csapást mért a városra – írja a Tények. Görög tisztviselők a Protothema hírügynökséggel azt közölték, hogy 

Zelenszkij és a görög delegáció tagjai nem sérültek meg, annak ellenére, hogy a rakéta körülbelül 500 méterre tőlük csapódott be.

Kiriákosz Micotákisz szerint a csapás idején az odesszai tengeri kikötőben voltak. Zelenszkij és munkatársai bemutatták a kikötőt, és beszélgettek annak fontosságáról, valamint arról, hogy mire van szükség a tengeri folyosó lehetőségeinek bővítéséhez a polgári hajók számára.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az X-en azt írta, hogy a támadás „újabb jele Oroszország gyáva taktikájának az Ukrajna elleni agressziós háborúban”.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az X-en az írta, hogy „Senkit sem ijeszt meg ez az új terrorkísérlet – semmiképpen sem a helyszínen tartózkodó két vezetőt, sem pedig Ukrajna bátor népét. Minden eddiginél jobban kitartunk Ukrajna mellett.”

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök Odesszában. (Fotó: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.