Zelenszkij: Február óta tizenöt orosz katonai repülőgépet lőttünk le

Megkerestük az orosz védelmi minisztériumot, hogy ismerjék el a veszteségeiket.

2024. 03. 05. 20:21
null
Bahmut, 2024. március 5. Ukrán katonák rakéta sorozatvetõ-rendszerrel lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Bahmut környékén húzódó fronton 2024. március 5-én. MTI/AP/Efrem Lukackij Fotó: Efrem Lukackij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február eleje óta tizenöt orosz katonai repülőgépet lőtt le az ukrán hadsereg – erről beszélt a napokban Volodimir Zelenszkij, az agresszor Oroszországgal háborúban álló ország elnöke. Hozzátette: minél több lehetősége van az ukrán hadseregnek arra, hogy lelője az ellenséges repülőgépeket és megsemmisítse az orosz logisztikát a megszállt területeken, annál több ukrán életet lehet megmenteni.

Noha az ukrán hírportálok sorra számoltak be az ukránok sikerpropagandájáról, az oroszok mélyen hallgattak a veszteségeikről, miközben a legapróbb győzelmükről is videóban számolnak be. 

Az üggyel kapcsolatban megkeresést küldtünk az orosz védelmi minisztériumnak, kértük, hogy mutassanak be bizonyítékot vagy cáfolják az ukrán állításokat.

Természetesen, amint érkezik válasz, azonnal közzétesszük, illetve az ukrán védelmi minisztériumnak is elküldtük hasonló tárgyú kérdéseinket.

Borítókép: Ukrán katonák rakéta-sorozatvető rendszerrel lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Bahmut környékén húzódó fronton 2024. március 5-én (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.