A diák lefejezésekről mutatott videókat társainak, kicsapták a gimnáziumból

Egy francia gimnáziumból kicsaptak egy 16 éves fiút, mert társainak lefejezésekről szóló videókat mutogatott, valamint felhasogatott egy izraeli zászlót. A diáknak bíróság előtt kell felelnie tetteiért.

2024. 04. 21. 8:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többször is lefejezésekről mutatott videókat társainak egy 16 éves diák a Franciaország északkeleti részén található Soissons város egyik iskolájában – számol be róla a Valeurs Actuelles francia magazin. Az eset végül a helyi oktatási hatóság fülébe jutott, akik a fiút véglegesen eltanácsolták a Camille-Claudel gimnáziumból.

A fiatalt egy izraeli zászló felhasogatásával is vádolják. A hatóság egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy a diák cselekményei iszlamista indíttatásúak voltak-e, viszont feljelentést tettek ellene. A fiúnak várhatóan májusban kell bíróság elé állnia.

A Hamász október 7-i Izrael elleni támadása és az arra adott katonai válasz óta megszaporodtak az Izrael-ellenes megnyilvánulások a nyugati országokban nem csupán a felsőoktatási intézményekben, de a középiskolákban is. Az egyik legsokkolóbb eset az Egyesült Államokban történt. Az egyik New York-i középiskolában mintegy négyszáz diák fordult az egyik tanáruk ellen, mert az zsidó volt és nyíltan kiállt Izrael mellett – hozta nyilvánosságra a New York Post amerikai napilap.

Az érintett iskola vezetője szerint erőszaknak és gyűlöletnek nincs helye a falaik között, viszont a diákok „zsigeri érzéseinek” tiszteletben tartására szólított fel, ugyanis a tanulók mint egy harmada muszlim 

– írja a The New York Times amerikai napilap.

Borítókép: Már a középiskolai diákok is radikalizálódnak? (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.